Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, helmikuuta 27, 2007

Oppimateriaalin tekeminen. Aika aikaa kutakin.


MAANANTAINA työryhmämme istui ehkä viimeistä kertaa yhdessä työstämässä valmistumassa olevaa oppimateriaalipakettia. Teksti on nyt siinä, ja viimeinen viimeistely ja lisäykset ovat jo oikolukua. Kuvittajalla oli nastoja ideoita. Ja materiaalille syntyi ihan oikeaoppisesti tässä pöydää nimikin. Haikea hetki. Kustannetaan tuote tai ei.

OLEN NIITÄ OPETTAJIA, joita elämä on pidellyt tosi hyvin. Olen saanut olla mukana monessa, ja oppimateriaalimarkkinoillakin melko tarkaan 20 vuotta. Upein kokemus oli ensimmäinen oppikirja. Teimme W+G:lle ihan uudenlaisen kansalaistaidon kirjan (Taiturin) 80-luvun lopulla. Se oli oppikirjan ja työkirjan yhdistelmä. Työryhmä oli täynnä työuransa kiihkeää vaihetta elävää porukkaa. Toinen tosi iso urakka oli 90-luvulla WSOY:n historiankirja: Aikamatka. Monta vuotta ja upeita keskusteluja. Näiden lisäksi syksyllä 30-vuotiseen opettajauraan mahtuu raittiusmateriaaleja (mm. muuten jopa kuulokuvia), sanomalehtikasvatus- ja kerhomateriaaleja, uskonnon ja äidinkielen oppikirjoja ja pian 20 vuotta ilmestynyt Luokanopettajan päiväkirja-sarja...

LUULEN että eilen viimeisen kerran tekstiä tuottamassa istunut ryhmä on osaltani viimeinen. Oppimateriaalinteko on muuttumassa yhä hektisemmäksi ehkä myös kovemmaksi. Oppikirjojen elinkaari lyhenee lyhenemistään. Mutta hauskaa se on ollut.

Ei kommentteja: