Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, elokuuta 18, 2023

Lukuvuoden 2023-24 Kouluvaarin ensimmäiset Uutiset

Lukuvuoden 2023-24 ensimmäinen kouluvaaripäivä! Upeaa. Vapaaehtoistyöpäivä osui perjantaille. Pesti kesti klo 9:sta klo 13.30:een.  

Espoossa koulua on nyt käyty kesäloman jälkeen 1,5 viikkoa. Oppilasmäärät ovat yhä kasvaneet. Aurorassakin on jo yli 400 oppilasta. Argh! Kuinka yritimmekään 2010-luvun alussa vakuuttaa, että noin 320:lle suunniteltu koulu tulee jäämään pieneksi. Ei uskottu. Mutta tällä mennään.  

Koulutyö Aurorassa on alkanut tosi iloisesti, vaikka alku on aina hankalaa. Henkilökuntaan on saatu oppisopimusharjoittelijoita vahviustamaan oppilaiden tarvitsemaa tukea. Hymyä näkyi ja naurua kuului.





  • 2N-luokka on nyt 3N-luokka. Luokkahuonekin on vaihtunut toiseen kerrokseen. Tilaa on hieman enemmän. Luokkaan on tullut syksyllä kaksi uutta oppilasta.
  • 3N-luokan kokoontumisaika oli  tänäön klo 9.00. Noora-.opettaja on nykyään 3-4-tiimipomo, ja tiimillä on palaveri perjantaisin klo 8-9.
  • Tuttuun turvallisuutta luovaan tapaan päivä aloitettiin päivän rakenteen läpikäymisellä. Tänään alkoivat katsomussaineiden tunnit, ja  nyt oli opeteltava, missä tilassa kunkin ryhmän opetusta oli. Nooran evlut-tunti ei ollut enää kirjastossa vaan omassa luokassa. Oppilaille kerrottiin myös, että ensi maanantai on huikea päivä. Opettaja oli vihdoin saanut luokalleen oikein tanssin ammattilaisia innostamaan tähän taidelajiin 1,5 tunnin ajaksi.
  • Luokan ensimmäinen tunti oli matematiikkaa. Nyt kerrattiin 2. luokan asioita tehtävämonisteiden avulla. Hatun nosto. Jotenkin kertaustuntien upeus on niin usein unohdettu.
  • Sitten oli välitunti, ja  kouluvaarikin painui pihalle.
  • Klo 10 alkoi sitten kolmas tunti. Nyt kuunneltiin hipihiljaa jännää satukirjaa noitamummusta. 
  • Sitten käsien pesulle, jonoon  ja syömään. Ruokatuokio oli siirtynyt viime vuodesta alkamaan klo 10.45., Tarjolla oli maukasta limekalaa.   
  • Oppilaat syövät hieman eri tahtiin, joten pikasyömäri Martti meni luokkaan ja päästi koulunköynninohjaajan syömään. Hienosti katseltiin lapsille tehtyjä pikkuvideotarunoita. Kun kaikki olivat paikalla,  jatkettiin noitakirjan teemaa kuvistöillä pyöriäisestä. Youtubista ja Wikipediasta löytyi aineistoa liiduilla tehtävään työhön.
  • Sitten olikin jo siesta. KIva kesäinen llma. 
  • Päivän viimeinen. tunti  oli sitten uskontoa.. Teemana oli 3. luokan aloittaminen. Opettaja luki. Katsottiin videolta aiempien kolmasluokalaisten ajatuksia.  Pitkään keskusteltiin siitä, kuinka kaikki uudet oppilaat voisivat kokea olevansa  tervetulleita.
Nasta ohjeistus poissaolojen vähentämiseksi


Sanna Marinin hallituksen yksi aikaansaannoksia oli  ratkaisujen etsiminen pandemian jälkeen yleistyneeseen ilmiöön: osa oppilaista ei tule kouluun.      
                                 Opetuksen järjestäjät velvoitettiin laatimaan toimintasuunnitelma, miten oppilaita kiinnitetään paremmin koulutyöhön, ja kuinka tulee toimia poissaolojen kasvaessa.
 
Espoon teki hyvää yhteistyötä  Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen organisaation kanssa, ja koulujen ja opettajien tueksi laadittiiin napakka mallikas suunnitelma. Joka opettaja sai konkreetin pahvisen muistipaketin, josta löytää helposti tuen toiminnan vahvistumisen roadmapin. Hieno juttu-.

Kiitoksia Auroran väelle ja 3N-luokalle hienosta syksyn alusta. Ensi viikolla tavataan.
 

 


Ei kommentteja: