Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, syyskuuta 22, 2020

Maisteriharjoittelu on lähiopetuksena ihan toinen juttu.


MAISTERIHARJOITTELUN - os. päättöharjoittelun - tämän lukuvuoden neljäs viikko on Helsingin yliopistossa alkanut.  Ensi viikko on sitten viimeinen. Lokakuussa alkaa  jo seuraava  harjoitteluperiodi.

Seuraan seuravilla viikoilla mahdollisimman montaa paria+trioa  ulko-opetuksessa. Anti on ihan toinen kuin teamsissa jne. Tänään nautin kahdesta  hienosta 90-minuutin tuokiosta, toisesta kuvataiteessa, toisesta liikunnassa. Molemmat matkat vetelin Vespalla. Molemmat tuokio raittaissa ilmassa. Mutta Hrrrr. Pitkät kalsarit?

Oli  hienoa päästä seuraaman live-opetusta. Elävää vuorovaikutusta. Ihan toisen tason eleitä, ilmeitä...Intuitiota.

UPEASTI  tuokiot menivät. Jatkoin viikko sitten kokeilemaani  ideaa ohjauksessa. Kuvasin tuokiota tunnista ja tein niistä pienen clipsit, jotka  lähetin harjoittelijoille ja ohjaajille vesivärjäyssuodattimen kautta. Näin kunnioitan oppilaisen intimiteettisuojaa sekä heidän oikeuttaan taidetuotoksiiinsa.

Nauhoitin lisäksi  observoinnin aikana vuosia vanhalle sanelukoneelle tunnelmakuvia. Kun niitä sanoittaa, ne jäävät myös mieleen. 

NYT kun näiden harjoittelua ohjaavien luokanopettajien kanssa on saatu tekniikka kuntoon, olisi äärimmäisen tärkeää, että he jatkaisivat. 


Ei kommentteja: