Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, syyskuuta 09, 2020

Kaksi espoolaiskoulua siirtyy yläluokkien osalta etäopetukseen










ESPOON opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta on kutsuttu eilen iltapäivällä kiireellisesti koolle täksi päiväksi. Kaksi espoolaiskoulua siirtyy yläkoululuokkien osalta etäopetukseen koronaviirustartuntojen vuoksi.  

NÄIN asia esitellään  lautakunnan listalla :

Perusopetuslain 20 a §:n mukaiset poikkeukselliset opetusjärjestelyt Tiistilän ja Mainingin koulussa

Selostus

Tiistilän koulun oppilaiden huoltajille on sunnuntaina 6.9.2020 yhteistyössä kaupungin tartuntatautiyksikön kanssa lähetetty viesti yläkoulun oppilaiden siirtymisestä väliaikaisesti etäopetukseen. Siirto on ollut väliaikainen varotoimenpide esiin tulleiden koronavirustartuntojen ja altistumisten perusteella. Tiistilän koulussa on syyslukukauden 2020 aikana tullut esiin viisi tartuntaa. Altistuneita oppilaita ja opettajia on useita.

Mainingin koulussa on tullut esiin neljä tartuntaa. Myös Mainingin koulussa altistuneita oppilaita ja opettajia on useita. 

Perusopetuslain 20 a §:n mukaisiin poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisestä päättää opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta yhteistyössä tartuntatautiviranomaisten kanssa.

Päätösehdotus perustuu tartuntatautiviranomaisen suositukseen. Lisäksi on huomioitu se, että kun karanteenissa on useita opettajia, turvallista opiskeluympäristöä kaikille oppilaille lähiopetuksessa ei voida taata, kun tilalle ei saada riittävästi sijaisia. Siirtyminen poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin on opetuksen järjestämiseksi välttämätöntä.

Päätösehdotuksen mukaiset poikkeukselliset opetusjärjestelyt koskevat Tiistilän koulun ja Mainingin koulun 7.-9. luokan oppilaita lukuun ottamatta erityisen tuen oppilaita, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaita, valmistavan ja ryhmämuotoisen maahanmuuttajaopetuksen oppilaita, joiden opetus järjestetään lähiopetuksena. Poikkeukselliset opetusjärjestelyt koskevat myös Tiistilän koulun lisäopetusta (10 luokka). Molempien koulujen alakoulun oppilaiden opetus järjestetään lähiopetuksena.

Poikkeuksellisten opetusjärjestelyiden aikana opetusta voidaan järjestää osittain tai kokonaan muuna kuin lähiopetuksena etäyhteyksiä hyödyntäen. Opetus tulee toteuttaa yhdenvertaisesti ja mahdollisimman täysimääräisesti. Koulut vastaavat poikkeuksellisten opetusjärjestelyjen toteutuksesta sekä huoltajille ja oppilaille tiedottamisesta.

Päätösehdotuksen mukaan Tiistilän koulun poikkeukselliset opetusjärjestelyt ovat voimassa ajalla 7.9.-15.9.2020 ja Mainingin koulun poikkeukselliset opetusjärjestelyt ajalla 10.9.-18.9.2020.

Päätösehdotus 

Sivistystoimen johtaja Harri Rinta-aho

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päättää, että 

  • Tiistilän koulussa yläkoulun oppilaiden opetus toteutetaan perusopetuslain 20 a §:n mukaisin poikkeuksellisin opetusjärjestelyin ajalla 7.9.-15.9.2020 
  • Mainingin koulussa yläkoulun oppilaiden opetus toteutetaan perusopetuslain 20 a §:n mukaisin poikkeuksellisin opetusjärjestelyin ajalla 10.9.-18.9.2020.


Ei kommentteja: