Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, kesäkuuta 03, 2019

Koulutusta kielten tutoropettajille

Kielten tutoropettaja osaamisen kehittäjänä

Kielten tutoropettajan koulutusohjelmasta saat tukea ja taitoja omaan varhennetun kielenopetuksen osaamisesi kehittämiseksi sekä osaamisen jakamiseen.

Koulutuksessa käydään läpi varhennetun A1-kielen periaatteita, opetussuunnitelmaa, toiminnallisia menetelmiä ja vertaiskouluttajan taitoja.

Helsingissä järjestetävä kolmipäiväinen koulutuskokonaisuus alkaa syyskuussa 2019. Omalle ryhmälle tilattavat koulutukset ovat räätälöitävissä laajuudeltaan ja sisällöiltään aina tilaajan tarpeiden mukaan.


Kenelle

Varhennettun kielenopetuksen tutoropettajat, varhennettua A1-kieltä opettavat kielenopettajat, luokanopettajat ja varhaiskasvatusopettajat.

Toteutusaika ja -paikka

Helsinki, Kalasatama

Päivä 1: 9.9.2019
Päivä 2: 10.9.2019
Päivä 3: 7.11.2019


Koulutuspäivien sisältö

1. Päivä: Varhennettu kielenopetus alkuun

Kouluttajat: Merja Meriläinen ja Maarika Piispanen

Tässä koulutuspäivässä saat runsaasti käytännönläheisiä, pedagogisia työvälineitä ja toimintamalleja varhennetun kielen oppituntien
suunnittelun ja toteuttamisen tueksi. Koulutuksessa tutustut varhennetun kielenopetuksen oppimisprosessin malliin ja opit suunnittelemaan ja toteuttamaan opetusta niin, että siinä on runsaasti tilaa kommunikoinnille ja vuorovaikutukselle samalla, kun kontekstit ja pedagogiikka mahdollistavat oppimisen lapselle luontaisten oppimisen tapojen kautta – arviointia unohtamatta!
Iloitse, opi, koe itse ja innostu – tältä se oppilaasta tuntuu!

Kielen varhentamisen oppimisprosessi, kielitaidon kehittyminen ja lasten valmiudet oppia kieliä
Varhaisen kielenoppimisen tavoitteet ja varhennetun A1-kielen opetussuunnitelma
Käytännön toteutusmalleja
Samanaikaisopettajuus ja opettajien välinen yhteistyö
Eurooppalainen viitekehys punaisena lankana – Yhtenäisen kielipolun muodostaminen esiopetuksesta toiselle asteelle

2. Päivä: Toiminnallisia työtapoja ja suunnittelua

Kouluttaja: Tiia Thurén

Toiminnallisessa työpajapäivässä kokeilemme ja käymme läpi hyväksi havaittuja käytänteitä varhannetun kielenopetuksen järjestämiseen, toiminnallisia menetelmiä ja laajempia kokonaisuuksia. Tavoitteena on rohkaista ja antaa ideoita osallistujille siitä, miten suunnitella ja organisoida omaa opetustaan, käyttää ja soveltaa erilaisia toiminnallisia työtapoja, digitaalisia työkaluja ja materiaaleja kielen rakenteiden ja sanaston opettamisessa. Käymme läpi myös erilaisia malleja luokanopettajan ja kieltenopettajan yhteistyöstä varhennetussa kieltenopetuksessa.

varhennetun kielenopetuksen hyvät käytänteet
toiminnallisia menetelmiä
oppimateriaalivinkkejä
oman oppimateriaalin työstämistä
vinkkejä ja ohjausta oman työn suunnitteluun niin opetuksen kuin alueellisen yhteistyön käynnistämiseenkin
luokanopettajien ja kieltenopettajien yhteistyö
varhennettu kielenopetus – kaksivuotissuunnitelma

3. päivä: Vertaiskouluttaja varhennetun kielenopetuksen osaamisen kehittäjänä

Kouluttaja: Martti Hellström

Oma rooli kielten tutoropettajana: uudenlaisen työroolin rakentaminen
Kouluttaminen, valmentaminen, fasilitoiminen
Tutoropettajan fasilitointitaidot, luento ja harjoitus
Vuorovaikutustaidot, luento ja harjoitus
Hissipuhe
Tutoropettajan ja vertaiskouluttajan oma energia ja hyvinvointi


Hyöty osallistujalle

Koulutuksen jälkeen osallistujilla on ymmärrys varhennetun kielenopetuksen periaatteista, paljon käytännöän osaamista opetuksen suunnittelun ja järjestämisen tueksi ja vertaiskouluttajan taitoja osaamisen jakamiseksi. Koulutuksessa on myös tilaisuus verkostoitua muiden varhennetun kielenopetuksen tutoropettajien kanssa.


Hinta

Early Bird -hinta 520 € + alv 24% voimassa 16.6.2019 mennessä ilmoittautuneille
(tämän jälkeen normaalihinta 550 € / osallistuja + alv 24 %)

Koulutuksen hinta sisältää ennakkokyselyn, koulutuspäivän, koulutusmateriaalit ja aamukahvit.

                         
Perumisehdot

Voit peruuttaa osallistumisesi maksutta viimeistään 14 vrk ennen koulutusta. Myöhemmin tulleista peruutuksesta veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. 7 vuorokautta ennen koulutusta tai myöhemmin tehdystä peruutuksesta veloitetaan täysi hinta. Sairastapauksissa palautamme koulutusmaksun lääkärintodistusta vastaan. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle henkilölle.

Koulutus voidaan peruuttaa järjestäjien taholta viimeistään kaksi viikkoa (14 vrk) ennen koulutusta, jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi.


Tilaa koulutus työyhteisöllesi omana toteutuksena

Jos haluat tilata koulutuksen omaan kuntaasi tai kouluusi, ole yhteydessä Anna Heleniukseen, anna.helenius@edita.fi 040 762 4562

Tilauskoulutukset suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä tilaajan kanssa ja ne räätälöidään tilaajan koulutus- ja kehittämistarpeiden mukaisesti.

Kouluttajat

Merja Meriläinen (FT, KM, luokanopettaja) ja Maarika Piispanen (KT, luokanopettaja) opetusalan kouluttajia ja tutkijoita Luokanopettajien aikuiskoulutuksessa. Vuodesta 2011 alkaen Meriläinen ja Piispanen ovat työkseen kouluttaneet ja valmentaneet uudistavan pedagogiikan, yksilöllisen osaamisen ja digitaalisuuden näkökulmista yrityksiä, työyhteisöjä ja opettajia aina varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen saakka eri puolilla Suomea.

Tiia Thurén, KM, MA, luokanopettaja ja englanninopettaja. Hän on suorittanut jatko-opinnot Yhdysvalloissa monikielisestä opetuksesta ja toiminut kaksikielisen luokan sekä englannin aineenopettajana Helsingissä 15 vuotta. Varhennettuun kielenopetukseen kouluttautumisen jälkeen hän on opettanut varhennettua englantia 2 vuotta ja toiminut siinä sekä opetussuunnitelmaryhmässä että vertaiskouluttajana Helsingissä.

Martti Hellström, KT ja opetusneuvos, jäi kesällä 2014 eläkkeelle espoolaisen Auroran koulun rehtorin virasta. Hän ehti toimia kouluavustajana, luokanopettajana, yliopistolehtorina, opettajankoulutuksen assistenttina, harjoittelukoulun opettajana, rehtorina ja oppilaitosjohdon kouluttajana koulumaailmassa 37 vuotta. Tällä hetkellä Martti valmentaa opettajia ja rehtoreita uuden opetussuunnitelman haltuunoton, koulun kehittämisen, muutoksen hallinnan teemoihin sekä ohjaan tulevien opettajien opintoja mm. opetusharjoittelua.

https://educode.fi/kielten-tutoropettaja/

Ei kommentteja: