Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, kesäkuuta 03, 2018

Vinkkejä eläkkeelle nyt siirtyville opettajille. Kokemusasiantuntija 10.

SADAT  opettajat ovat jäämässä kesän tullen eläkkeelle. Julkaisen tässä blogissa jo eläkkeelle siirtyneiden "kokemusasiantuntijoiden" ohjeita.  Upean moni mukaan kutsutuista otti haasteen vastaan, ja lupasi kertoa omista kokemuksistaan.  Niinpä koulun lukuvuoden loppuun asti  tämän blogin  teemana on  tämä aikuiselämän yksi suurimmista muutoksista. Tänään otsikkona on:

Atso Vilkkijärvi
Tässä joitakin ajatuksia

Myönteisiä asioita on ollut  matkustelu, jota harrastimme  alkuvuosina eläkkeelle jäämiseni jälkeen, ja erityisesti kirjan teko kanssasi. Se tuotti pajon virkistävää ja miellyttävää toimintaa kahden vuoden ajan, ja myöskin pysyvän ja jälkeenikin jäävän tuloksen. Kiitos Sinulle siitä.

Sitten asioita , joita en ole tehnyt, mutta olisi pitänyt tehdä.
- Yhteyden pito entisin ystäviin, joita on tullut sekä työn että muun toiminnan kautta.
- Harrastusten ylläpitäminen.
- Uudet harrastukset. Aloitimme Tuulikin kanssa golfin, mutta jouduimme toteamaan, että olimme aloittaneet liian myöhään. (Harrastukset, jotka vaativat tiettyä fyysytä kuntoa kannattaisi aloittaa jo ennen eläkeikää).
- Kotiin "koteloitumista" kannattaa yrittää välttää kaikin keinoin.
- Uusien ystävien saaminen ei eläkeiässäkään ole liian  myöhäistä.

Atso Vilkkijärvi

Kouluneuvos Atso Vilkkijärvi jäi Espoon suomenkielisen koulutoimen johtajan virasta eläkkeelle vuonna 2000. Hän on ehtinyt olla eläkkeellä 17 vuotta. Kirja, johon Vilkkijärvi viittaa, on nimeltään "Usein ensimmäisenä". Espoon perinneseuralla on niitä vielä muutama kappale myynnissä, jos kiinnostaa. Tässä linkki kirjan esittelyyn :

http://pedagogiikkaa.blogspot.fi/2016/08/atso-vilkkijarven-muistelmat-kohta.html

Teoksen voi ostaa Espoon perinneseuran nettikaupasta.
http://espoonperinneseura.net/shop/

Ei kommentteja: