Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, lokakuuta 09, 2015

Koulukäynneillä saa energiaa!

PÄTKÄ- tai sirpaletöihini mm. OKL:lla liittyy hieno etu: mahdollisuus käydä eri kouluissa.

Eilen vierailimme timmin didaktiikan kurssin opiskelijaryhmän kanssa tutkailemassa Espoon yhtä uutta ylpeydenaihetta: Opinmäen kampusta. Kurssilaiset saivat kaksi perinteistä kokoontumiskertaa vapaaksi, kun lähtivät mukaan sparraamaan  rehtori Jukka Sarpilaa. Bonuksena oli myös ilmainen koululounas.

Opiskelijoiden oppimistehtävänä on nyt koota didaktisia ideoita, kuinka tuon talon tilaratkaisuja voisi käyttää yhä paremmin hyväksi opetuksessa ja jakaa ne koulun käyttäjille. Siis ihan NPDL-hengessä mennään.

OPINMÄESSÄ on mm. aamuvarhaisesta iltamyöhään kirjastokortilla avautuva aktiivisen toiminnan tila. Koulu voi käyttää myös nuorisotilaa. Useat luokkatilat on koottu "nopiksi", soluiksi, joilla on yhteinen aula. Sisäseinät ovat pääosin valtavia ikkunoita. Ruokala on valtava agora. Sinne avautuu myös luukku auditorioon. Pääsisäänkäynnin edessä on portaikko, jota voi käyttää mm. ulkoauditoriona...

JÄÄN innolla odottamaan opiskelijoiden raporttia. Ja luulen että rehtori Sarpila on yhtä innoissaan. NPDL- kielellä: Sarpila käyttää koulun kehittämistyössä apunaan itse hankkimiaan oppimiskumppaneita.

PUOLILTA päivin ajelin vielä Auroraan kiinalaiselle jasmiiniteelle. Olipa energisoivaa tavata tuttua väkeä. Vaikka tilat ovat mitä ovat - varsinkin Opinmäen megalomanian jälkeen -  edelleen siteeraan Aki Kaurismäkeä: Kaatopaikallakin voi olla kivaa.

TÄNÄÄN saan vielä käydä kahdella koululla. Heti kello 8 painun videoimaan Viherkallioon oppilaita, jotka opiskelevat hieman toisin kuin suurin osa koululaisista. Pätkä liittyy työn alla olevaan toimintakulttuurin muutokseen innostavaan videoon, jota käytetään Espoon ops-koulutuksessa muutaman viikon kuluttua. Ja kello 10 seuraan Mäntymäellä tällä erää viimeisen maisteriharjoittelutunnin. Kahdeksan opiskelijan tuntien seuraaminen neljässa eri luokassa ja kahdessa eri koulussa antoi taas paljon aineksia omaan pedagogiseen ajatteluun.

KOULUKÄYNNIT jatkuvat vielä ensi viikolla. Maanantaina kameroin vielä Jalavapuiston koululla heidän kestävän kehityksen ratkaisujaan. Yes.

Ei kommentteja: