Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, lokakuuta 20, 2015

Huomenna Rovaniemelle kehittämään hyvää työ- ja toimintakulttuuria

HUOMENNA tosi aikainen nousu (en tykkää). Kone lähtee 7.35. Perillä 8.50 (siitä tykkään). Yhdellä laukulla sparraamaan 14 koulunjohdon jäsentä luomaan hyvää työ- ja toiminta kulttuuria omaan kouluunsa. Kyseessä on Lapin yliopiston järjestämä kaksipäiväinen seminaari- niitä en olekaan vetänyt pitkään aikaan. (tyykkään). Päivät ovat kohtuullisen pituiset , joten tehoja pitää puristaa.

Mainoksessa kurssia kuvaillaan seuraaavasti:  "Koulutuksen tavoitteena on antaa koulun johdolle työvälineitä ja ajatuksia koulun hyvän työ- ja toimintakulttuurin rakentamiseksi. Miten huolehtia, että koulu - sekä henkilöstö että oppilaat - voivat hyvin ja miten tukea ja motivoida henkilöstöä? Koulutuksessa paneudutaan lisäksi henkilöstön osallistamiseen koulun kehittämiseen ja muutoksen läpivientiin sekä haastetaan osallistujat pohtimaan kriittisestikin oman koulun toimintatapoja. Koulutus sisältää kaksi vuorovaikutteista lähiopetuspäivää sekä ennakkotehtävän. Koulutuksen aikataulu ja sisältö:

ke 21.10.2015, klo 9.15- 15.30: Pedagoginen hyvinvointi ja sen johtaminen (MTI 239)
- Aloituskahvit
- Koulun johtamisen käyttöteoria
- Pedagogisen hyvinvoinnin käsite (MH: lämpimiä muistoja, tällä teemalla on juostu puhumassa)
- Pedagogisen hyvinvoinnin johtaminen
- Koulu innostumis- ja onnistumiskeskuksena

to 22.10.2015, klo 9.15 – 15.30: Kohti hyvinvoivaa työ- ja toimintakulttuuria (MTI 239)
- Ops2016 – mikä muuttuu?
- Ops2016 ja koulun uusi toimintakulttuuri (MH: ajankohtainen aihe)
- Työ- ja toimintakulttuurin muutoksen viisas johtaminen (MH: oman väitöskirjani teema. Saan taas kerran sukeltaa siihen)
- Kick off 2015

Kouluttajana toimii KT, opetusneuvos Martti Hellström Espoosta".

Ja väleissä on sitten taukoja.

Kurssilaiset ovat palauttaneet (melkein kaikki) ennakkotehtävänsä: "Virittäydy koulutuksen teemoihin pohtimalla omaa työyhteisöäsi. Mitkä ovat kokemustesi mukaan avaintekijöitä pedagogisen hyvinvoinnin taustalla, miten kouluyhteisöstä tulee hyvinvoiva? Minkä tyyppisiä koulun hyvinvoinnin haasteita olet lähiaikoina ratkonut? Lähetä vastauksesi ennakkotietona kouluttajalle sekä varaudu tuomaan kokemuksiasi keskusteluun koulutuspäivien aikana".

He ovat myös tehneet itsearvion omista johtamistaidoistaan.

Koulutuspäivät järjestetään Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutilla (MTI) Viirinkankaalla, os. Viirinkankaantie 1, 96300 Rovaniemi.

Ei kommentteja: