Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, joulukuuta 26, 2012

Auroran koulun tiedotustoimintaa kehitetään

VUODEN alusta otamme käyttöön koulun uudet, väliaikaiset "nettisivut".  Tuo bloggerin alustalle rakennettu sivusto saa toimia koulumme nettisivustona aina siihen saakka, kunnes löydämme yhtä joustavasti päivitettävät oikeat sivut.


Espoolaisilla kouluilla  on  kaikilla ollut jo pitkään viralliset nettisivut  Espoon www- sivuilla. Yhteisillä sivuilla on haettu tasalaatuisuutta myös tiedotuksen suhteen. Valitettavasti noin puoli vutta sitten käyttöön otetun uusimmankin alustan päivättäminen on osoittautunut  hankalaksi. Sivuja voi päivittää vain ns. hallinnon koneilta- siis käytännössä koululta. Tekniikka ja rakenne ovat turhan mutkikkaita, eikä käytettävissä ole nykykaikaisten sivustojen monipuolisia ominaisuuksia (kuvien käyttö on rajoitettua, clipsejä ei saa sinne lainkaan).

Auroran koulun viralliset sivut löytyvät osoitteesta:

http://www.espoo.fi/fi-FI/Paivahoito_ja_koulutus/Perusopetus/Peruskoulut/Alakoulut/Auroran_koulu

Viralliselle sivuille laitamme jatkossakin  pysyväluonteiset perustiedot, ja lisäämme sinne linkin koulun omille tiiviimmin päivitettäville sivuille.

Omat nettisivut

AURORAN koululla on pitkät omien nettisivujen perinteet. Ensimmäisenä webmasterinamme toimi luokanopettaja Juha Hyvärinen aina  kuolemaansa saakka kesällä 2008. Tiedotus siirtyi rexin blogiin osoitteeseen http://pedagogiikkaa.blogspot.fi

Sivut otettiin uudellen käyttöön vuonna 2010, jolloin luokanopettaja Sirpa Wass otti niiden päivittämisen huolekseen. Tekniikka oli kuitenkin auttamattoman vanhanaikainen ja vaikea. Syksyyn 2012 saakka päivitetyt sivut löytyvät yhä osoitteesta www.aurorankoulu.net

TÄMÄN lukuvuoden alusta  siirsimme koulun tiedotuksen tilapäisesti toisen kerran rehtorin blogiin.  On kuitenkin  monesta syytä fiksua keskittää koulun tiedotus omaan blogiin, josta oppilaita ja koteja koskevat tiedot löytyvät helposti.  Koulun blogin päivitysoikeuksia ja -töitä  jaetaan usealle toimijalle.   Rehtorina  jatkan toki myös oman blogin pitämistä.

BLOGSPOT on monipuolinen alusta, johon on helppo liittää kuvia, videoita ja jossa on myös mahdollisuus kommentoida tekstejä. Lisäksi se on maksuton.

Haasteena on, ettei tälle alustalle oikein saa  (tai ainakaan minä en osaa) rakennettua alasivustoja. Näin saman yläotsikon alle kuuluvat jutut joutuu etsimään oikeassa reunassa olevan tunnistelinkin avulla.

Uusien sivujen osoite on http://aurorankoulu.blogspot.fi

1 kommentti:

Mikko Jordman kirjoitti...

Moi!
En ole ihan varma ymmärränkö oikein nuo alasivusto-ajatuksesi, mutta kyllä Bloggeriin saa esim. ylävalikon. Pitää vain etsiä sopiva "blogger template" (tuo on siis pätevä hakusana Googlaamiseen) ja sitten asentaa se omaan blogiin.

Noin pääpiirteissään.
En ole kyllä itse tehnyt tuota, mutta pitää nyt sitten varmaan huomenna tehdä :)