Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, joulukuuta 21, 2011

Terveisiä petistä!

JUURI lastun kuvan näköinen olo. Opettajat lähettivät kotiin, kun ei ääntä oikein tule. Tottelin heti työpäivän jälkeen.

HENKILÖKUNNAN joulukakkukahveilla (kiitos Koti ja koulu ry.)  laulettiin yhdessä kauniita joululauluja. Omassa puheenvuorossani kokosin syksyn kevyen itsearvioinnin tulokset. Pikaäänestyksessä (kyselykone.fi) opettajat antoivat tälle syksylle arvosanan 8- ja muu henkilökunta 8.

Maanantaina oli tiimeissä koottu syksystä plussia ja miinuksia. Isoja plussia annoimme toisillemme yhteishengestä, avunsaamisesta ja mm. joustavuudesta. Mukavia asioita olivat myös mm. hyvä kouluruoka, luovat keskustelut, Peppi, rehtori, resurssiopettajat, vuosikello, vuorovaikutuskoulutus, elokuinen tyhy-risteily, yhteistyö sekä järjestelyt vanhempainvarttien osalta.

Eilen koululle tulivat myös (viime kevään) 2. ja 4. luokkalaisten lukutaitoa mittavien Allu-testien tulokset. Ne olivat oikein hyvät. Meillä on selvästi vähemmän oppilaita, joiden lukutaito on vaarallisen heikko. Hyviä lukijoiden osuus on  meillä on hyvää espoolaista keskitasoa, ja viime kevään  kakkosten osalta jopa huimasti (noin 10 %-yksikköö) kaupungin keskiarvoa suurempi.

Kokosimme myös koko joukon asioita, jotka haluamme ratkaista keväällä yhdessä. Suurin osa niistä liittyy koulutöiden: opetuksen, tuen ja muun toiminnan organisoimiseen ja jakamiseen fiksummin. Myös tiedonkulkua voidaan parantaa.

Syksyn kuormittavimpia tekijöitä ovat olleet sisäilmaongelmat, korjaustöistä johtuneet muutot sekä henkilökunnan pitkäaikaiset poissaolot.  Kanslian näkökulmasta  kuormaa ovat lisäneet kokonaisbudjettiin liittyvät epäselvyydet, tänä syksynä ennen muuta avustajien palkkojen osalta. Monen vanhemman mielestä tosi kurjia olivat Koti ja Koulu ry:n organisoiman koulukuvauksen ongelmat.

Tilaisuuden lopuksi minulla ja apulaisrehtori Ullalla oli ilo ojentaa henkilökunnalle Koti ja koulu ry:n lähettämät kukat. Ja henkilökunta muisti kauniisti koulun "isää ja äitiä". Kiitos.

HUOMENNA jaetaan sitten todistukset klo 8.30 alkaen.

Ei kommentteja: