Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, joulukuuta 11, 2011

Peppi-viikko alkaa...Yes.

Peppi-T-paitoja saa tilata muistoksi lauantaina. Logon
on piirtänyt koulunkäyntiavustajamme Leena Fyrqvist.
TÄMÄN rehtorin koko syksyn huippuviikko on alkamassa. Kuukausien työ tiivistyy teatterileiriviikkoon, jonka aikana osaset hisataan yhteen ja lopputuloksena pitäisi olla yhteinen, iloinen teatterikokemus niin esiintyjille kuin katsojillekin. TYö on suunniteltu niin, että se haittaa mahdollisimman vähän luokkaopiskelua.

Sunnuntaina minun hommanani on editoida perjantaina  kuvatut sirkuskohtaukset.

Maanantaina YT:lla tsekataan työnjako ja sijaistarve.  Alueen talonmiehet pystyttävät Karin johdolla saliin katsomon korokkeineen noin klo 10 alkaen. Ripa levittää jo sitä ennen valomiesten kanssa ständit, lamput ja johdot. Kuvamme myös muutaman sirkuskohtauksen. Julisteet valmistuvat ja niitä monistetaan ja asetellaan esille. Viimeiset kutsuvieraskutsut lähetetään. Pikkuoppilaita harjoitetaan koulukohtaukseen. Puvustustilannetta hiotaan.

Tiistaina rakentuvat lavasteet. Salissa harjoitellaan sirkusosuutta ja myös pikkuoppilaiden sirkusyleisöosuutta. Päärooleja hiotaan. Meikit ja muut tsekataan.  Kuoro ja orkesteri harjoittelevat omia osuuksiaan. Viimeiset videoclipsit kuvataan (Pepin äiti ja isä).

Keskiviikkona lavasteet hiotaan loppuun. Päivänohjelmaan kuuluu  kaikkien miehitysten läpimenoharjoituksia. Kuoro ja orkesteri ovat mahdollisuuksien mukaan paikalla. Valot saadaan toimimaan.  Siestalla pidetään check-point ja käskynjako kenraaleja varten.

Torstaina on kaksi yleisökenraalia. Ensimmäinen niistä klo 9.30 on aivan "loppuunmyyty", mutta hyvin on paikkoja vaarattu myös klo 11.15 kenraaliin.  Kummankin kenraalin jälkeen on palaute, jossa tehdään viimeisiä muutoksia.

Perjantaina  on kaksi yleisökenraalia. Molempiin sekä klo 9.30 että 11.15 on tulossa vieraita. Kummankin kenraalin jälkeen on palaute, jossa tehdään viimeisiä muutoksia.

Lauantai on sitten The Päivä. Neljä esitystä klo 9, 10, 11 ja 12. Kaikki neljä esitystä taltioidaan perinteiseen tapaan. Koko talo on täynnä elämää, ja kaikilla kädet töitä täynnä. Luokkatoimikunnat ovat järjestäneet puffetin. Vanhemmat voivat tilata muistoksi Peppi-tallenteita ja -paitoja. Tilaukset maksetaan etukäteen. Tuotteet jaetaan tammikuussa ensimmäisenä koulupäivänä.

Peppi-projektin viimeinen vaihe on sitten viikon 51 maanantaina teatterileikit kulisseissa. Pikkuoppilaat saavat sitten näytellä ulkomuistista Pepin. Valot vilkkuvat ja tehosteitakin kolistellaan.

Siinä se sitten taas kerran on. Sali puretaan joululoman aikana. Videot viedään monistettavaksi ja paitatilaukset toimitetaan eteenpäin.

Ei kommentteja: