Kirjoja

Kirjoja

torstaina, joulukuuta 30, 2010

Viisi (työ)päivää kouluun!

VIISI päivää kouluun. Itsearviointitaportti on hoidettu perille. Koulusihteeri  tarkasti tilit eilen viimeisen kerran tänä vuonna.  Rahaa on vielä jäämässä. Viimeiset, välttämättömät ostokset on tehtävä tänään, jos ne aikoo tehdä.  Keräilin eilen joitain ideoita.

Päivän työlistalla on edelleen Espoon opsin lukemista, mappien siivousta ja parin lomakkeen täyttö. Kevään kalenterin hahmottelu jatkukoon sekin. Ja Saiturin Joulun- "leffan" editointi.

Saiturin Joulu- taltiointi

JATKOIN eilen illalla Saiturin Joulu- esityksistä työn alla olevan koosteen editointia. I-miehityksen esityksestä syntyi varttitunnin kokonaisuus, johon olen oikein tyytyväinen. Tarkoitus on tehdä vielä toinen kokonaisuus, jossa näkyisi kaikkien kolmen ensimmäisen miehityksen esiintyjiä (Nelosmiehityksen esitystä en päässyt kuvaamaan, koska akku loppu). Tästä koosteesta tulee vähän pidempi.

Olin luvannut viedä Saiturin Joulu- esitysten opettajien kuvaamat  nauhat  ReelOneen kopioitaviksi.   Valitettavasti nauhoissa on vakavia teknisiä ongelmia, joita olen yrittänyt ratkoa yhdessä nauhat kuvanneiden opettajien kanssa. Suomeksi: Rec-valosta huolimatta nauhoille ei ole tarttunut yhtään mitään. Ei yhdestäkään esityksestä.  Kamerassa on voinut olla vakava toimintahäiriö, joka ei ole antanut itsestään merkkiä. On myös mahdollista, että minulle on toimitettu väärät nauhat.  Mutta tämä selviää vasta, kun opettajat palaavat töihin.

Tosi tylsä tilanne, kun Koti ja Koulu ry on suurella vaivalla ottanut tilaukset vastaan ja kerännyt rahatkin. Pohdimme nyt puheenjohtajan kanssa, miten on fiksuinta toimia. Aikaahan on.

Harrastuspuolella

SIVIILIPUOLELLEKIN on jäänyt  enemmän aikaa, kuin koulun ollessa käynnissä. Olen palannut työstämään kirjaprojektia 100 suurta kasvattajaa.

Juuri nyt perehdyn ajanlaskumme alkuaikojen kasvattajiin Jeesus- Paavali- Augustinus... Tämä ketju yltää  uskonpuhdistuksen kautta aina 1800-luvulle saakka, ja ohentuneena  myös 1900-luvulle. Lainasin kirjastosta nipun kristinuskon  historiasta kertovia teoksia. Uskomatonta, kuinka uusilta monet asiat tämänikäisestä voivat tuntua.

Ei kommentteja: