Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, joulukuuta 10, 2010

Viimeinen normiperjantai

Auroran koulu. Kuva: Juha Hyvärinen.
MISSÄ minä olen oikein ollut koko syksyn ja alkutalven? Tänään on jo viimeinen normaali, työjärjestyksen mukainen perjantai-koulupäivä!

Vastahan koulu alkoi. Ensi viikolla tähän aikaan jumppasali on muuttunut 1800-luvun alun Lontooksi, ja edessä on kaksi viimeistä Saiturin Joulun kenraalia. Huimaa.

Kokouksista

EILINEN iltapäivä meni kokouksissa. Aluekokouksessa käytiin läpi koulujen seuraavalle lukuvuodelle suunnittelemia omia lauantaityöpäiviä ja niitä vastaavia vapaapäiviä. Lautakunta  toivoisi, että ne olisivat ainakin oppilas-alueilla yhteiset.

Osa alueemme kouluista ei halua tehdä yhtään ylimääräistä lauantaita, moni yhden ja loput kaksi. Ne koulut, jotka haluavat järjestää liikuntapäivän lauantaina, löysivätkin yhteisen päivän 17.9. 2011. Monilla kouluilla on kuitenkin perinteisiä, muun tyyppisiä teemapäiviä pitkin vuotta. Niinkuin meilläkin tämä lauantainen joulunäytelmäperinne ja Auroran päivän perinne.  Pidimme perusteltuna, että niitä voitaisiin yhä jatkaa.

Vastaavien vapaapäivien osalta pääsosa alueen kouluista haluaisi pitää vapaat itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2011, vappuaattona 30.4. 2012 tai helatorstain jälkeisenä perjantaina 18.5. 2012. Auroran johtokunta ja opettajat ovat toivoneet vapaapäivien sijoittamista syysloman yhteyteen. Tämä vaihtoehto sai vähiten kannatusta.  Saa nyt sitten nähdä, mitä  lautakunta päättää.

Yritämme jälleen kerran nostaa esiin uinninopetuksen järjestämisen haasteet. Järkevintä olisi löytää ratkaisu, jossa uimahalliin on valmiiksi järjestetty suihkutilojen valvonta.

REHTORI-INFON pääteemana oli työversio tavasta, jolla jatkossa koulujen kolmiportaiseen tukeen suunnattava resurssi myönnetään. Koska asia on valmisteluvaiheessa, ei yksityiskohtiin ole soveliasta mennä, mutta johtoajatus, että tuen määrä säilyy nykytasolla ja että jatkossa tuen jakamisessa tullaan ottamaan huomioon alueiden oppilaiden haastavuus, on minusta aivan oikea. Tähän asti tuki on tullut koulun integroitujen oppilaitten lukumäärän perusteella, ja koulukohtaiset erot ovat tässä suhteessa tosi isot 1- 14%. Aurorassa luku on noin 10 %. Siirtymäkauden jälkeen resurssointitasoa  pyritään tasaamaan koulujen kesken.  Erityisluokat resurssoidaan  erikseen.

Saimme myös ohjeita tammikuussa käynnistyvästä opettajan virkojen täyttöprosessista. Meille pitäisi tulla auki yksi luokanopettajan virka, mutta jostain syystä se oli pudonnut listalta. Asia korjataan.

Ei kommentteja: