Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, joulukuuta 01, 2010

Kari Uusikylä Aurorassa torstaina klo 15

Kari Uusikylä muutama vuosi sitten Educassa.
EMERITUS-PROFESSORI Kari Uusikylältä on juuri ilmestymässä uusi kirja "Vastaiskuja
Inhimillisen elämän puolesta." Auroran opettajilla oli tilaisuus tutustua tekstiin jo ennen kirjan julkaisupäivää (13.12).

Me juttelemme huomenna kirjasta  kahvipöydän äärellä tietokirjailijan kanssa. Keskustelusta syntyy sitten juttu tammikuun Luokanopettaja-lehteen.

Kustantaja esittelee teosta seuraavasti: "Nykypäivänä elämä on täynnä tuottamista, kilpailua, pinnallista ja uhkaavaa arviointia, kiirettä ja itsensä mainostamista. Vain huippuyksilö kelpaa. Kasvatustieteen professori Kari Uusikylä ottaa rohkeasti kantaa elämässä oleellisiin kysymyksiin. Itsekäs ahneus ja omien etujen kahmiminen tapahtuvat yhteisöllisyyden ja inhimillisyyden kustannuksella. Uusikylä haluaa kulkea kohti maailmaa, jossa heikkolahjainen lapsi, älykäs monilahjakkuus, hauras vanhus ja kansainvälisesti menestynyt tutkija ovat yhtä arvokkaita ihmisiä."

Luin kirjan tänään. Se koostuu 86:sta  (jollen ole seonnut laskuissani) esseestä, jotka on ryhmitelty seitsemään osaan. Osa esseista on tuttua uusikylälaatua, osa herkkiä, hyvin henkilökohtaisia. Kokonaisuus on kuin hmmm. mihin sitä vertaisi... kuin  Elviksen uusi levy VivaElvis: uuteen järjestykseen sijoitetut, tutuilta aluksi tuntuvat elementit muodostavatkin yllättävän, kiehtovan  uuden kokonaisuuden. Viisaan ja kauniin.

HUOMENNA kirjasta lisää.

Ei kommentteja: