Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, joulukuuta 27, 2010

Hyvää välipäivää!


JOULU- ihana Joulu. Sai tavata sukulaisia, syödä hyvin. Koti oli laitettu kauniiksi. Ikkunasta avautui oikea lumitalvi. Söpöjä lahjoja. Valtava kuusi. Välittämistä. Slow Life.

Mutta nyt se siitä. Tällä rehtorilla on käytettävissään kahdeksan levollista työpäivää. Levollista siksi, että juuri kukaan muu ei koululla ole. Ja tarkasti ottaen minäkin teen suuren osan päivästä töitä kotona. Levollista myös siksi, että sisäposti ei kulje. Ja siksi, että pääosa pomoista on lomilla.

Työpäivää siksi, että nyt ei ehdi ottaa vuosilomapäiviä. Otan sitten keväällä. Ehkä.

Mitä töitä? Isoin duuni on muovata Auroran koulun itsearviointiraportti kolmen vuoden aikana kootuista aineistoista. Pakko myöntää, että otin hieman ennakkoa jo joulunpyhistä. Hyi minua. Valmiina on 40 sivua kuvineen kaikkineen. Veikkaan, että lopullisessa raportissa on puolet lisää. Kun kerran raportti on tehtävä, tehdään se sitten niin, että raportin lukijalle  virastossa riittää luettavaa :-)

Vakavasti: Puoliksi jätettynä itsearvioinnista ei ole kuin vaivaa. Aion verrata raportissa tuloksiamme myös edellisen jakson ja muitten espoolaiskoulujen vastaaviin.

MUUTAKIN  tekemistä riittää. Konttorin hyllyt  ovat täynnä vanhoja kansioita. Ainakin puolet niistä joutaa jo silppuriin. Kaikkea ei kannata säilyttää, siltä varalta, että joskus tarvitsee. Varsinkaan enää, kun  eläkkeelle siirtymiseen on aikaa  3 ja puoli vuotta. Kun takana on siis rexin urasta 86% ja koko opettajanurasta 90,5 %. Eiköhän loppusuora selvitä hieman vähemmilläkin kansioilla.

Tiistaina tsekkaamme koulusihteerin kanssa rahatilanteen. Teen välttämättömät viime hankinnat,  jos rahaa vielä on. Tapaan myös työpaikkaohjaajana nuoremman kollegan, joka työstää JET-tutkintoaan.

LOPPIAISEEN  mennessä on  sitten valmisteltava kevään ohjelmaa - itsearvioinnin ideoita hyödyntäen. On mm. laskettava, kuinka paljon meillä on käytettävissä kerhotunteja ja tukiopetusta.

Ei kommentteja: