Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, lokakuuta 07, 2007

Edunvalvontaa Itämerellä

KUVA on lainattu Sanna Lauslahden blogista lauslahti.net

PERJANTAI oli juoksua. Aamulla uusien oppimiskeskuksen ydinopettajien ryhmät kokoontuivat ensimmäiseen yhteiseen istuntoon. Meidän joukkue ( JJ, Mirde, Raija ja Risto) selvisi ihan hienosti tehtävistä. Sitten koululle palkitsemaan Esan luokkaa paremman käytöksen kampanjassa onnistumisesta. Palkinnoksi koko luokka sai Immun hampurilaiset, ranskalaisia ja rexin cokikset. Neljä oppilasta söi mieluummin listaruokaa ja koki, että he jäivät ilman palkintoa. Semmoista.

KLO 13.30-15 oli Turvallisen iltapäivän ohjausryhmän kokous. Ongelmia ratkottiin ja vääryyksiä oiottiin. Hankkeen todettiin käynnistyneen oikein mainiosti.

SITTEN Katajanokalle, EKOAY:n perinteiselle yhteysopettajien ja poliittisten päättäjien syyspurjehdukselle. Autolle löytyi edullinen parkkipaikka, ja eikun terminaaliin.

ENSIMMÄISEN illan ohjelmassa oli Uutisvuodon konseptin pohjalle rakentamani tietoleikki. Siihen osallistuivat Kokoomuksesta Martti Merra ja Sanna Laulahti, Vihreistä Marjo Matikka ja Johan, Kari Uotila Vasemmistoliitosta. Kurt Byman sitoutumattomista sekä Markku Sistonen ja Jaana Leppäkorpi demareista. Kulttuurijoukkue voitti Liikuntajoukkueen. Palkintoina oli Luokanopettaja-lehden vuosikertoja.

Ennen vapaalle lähtöä rehtorijaostolla oli palaveri pääluottamusmiehen kanssa; todennäköisesti kantamme YT-asiassa tuli aikaisempaa paremmin avatuiksi.

KUVA: Ilta jatkui illallisella, johon Marttikin painui puku päälle.

TUKHOLMASSA meitä odotti tilausbussi. Kiertoajelu oli sopivan lyhyt, ja sisälsi virvoittautumistaukoja. Kuittisen Jukka organisoi kulttuuriohjelmaa. Söimme maittavan lounaan Kulttuuritalon viidennessä kerroksessa, ja kävimme sykäyttävissä valokuvanäyttelyissä. Monta vaihtoehtoa sisältänyt lounas maksoi 75 kruunua, ja juomat 55. Näyttelyt olivat ilmaisia, mikä on hieno juttu. Soppateatterin liput oli valitettasti myyty loppuun, mutta korvaava ohjelma toimi oikein hyvin.







KLO 15 tultiin bussilla takaisin laivalle. Pienet torkut ja kohti toisen päivän työosuutta. Minä olin mukana päättäjien kanssa käydyssä miniseminarissa, jossa opettajat nostivat esiin toiveitaan. Esillä oli mm. investoinnit, saneeraukset, tuntikehys, väkivaltaiset oppilaat...Luulen että seminarissa kaikilla oli mahdollisuuksia oppia toisiltaan.

RISTEILYN VIRALLINEN OSUUS päättyi buffet-illalliseen. Sen jälkeen rehtorijaosto piti vielä klo 23 kokouksen. Tosi on. Ja sitten vanhempi edunvalvojapolvi painui näkemän kauniita unia.

Ei kommentteja: