Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, joulukuuta 02, 2023

Kouluvaarin terveisiä ihan joulukuun alusta

Eilen oli perjantai. Siihen saatiin mahtumaan tällä kiirusviikolla  kouluvaaripäivä.  Pesti kesti  klo 9-13.30.

Olikin erilainen perjantai kuin tavallisesti. Eikä vain siksi, että oli satanut lunta. Nousu kohti joulua oli aistittavissa selvästi.








Kello 9 käytiin läpi poikkeusperjantaipäivän rakenne. Aurorassa alkoivat uintivuorot, ja päivään kuului joulukirkko ja talvijuhla. Kutosilla oli tanssaiset Saunalahdessa. Ruokavuoroja ja siestaa myöten aikataulua muokattiin. Ja hyvin meni silläkin.

MUSIIKKIA      

Ekalla tunnilla äänitettiin Petteri Punakuono- "joulukorttia"  Matin ja Tepon version päälle. Siihen lisätään ensi viikolla omat soittimet. Äänitys loppui juuri kun kello soi ...  Välitunnille   ja sinne mentiin niin mielellään.
 
KUVATAITEEN tunnilla viimeisteltiin kunkin omaa versiota yhdessä marraskuun aikana kuunnellun  jännäritarinan kanneksi ja vänkää koulukoristetyötä.

Koululounaaksi   vartin etuajassa uintien vuoksi oli ihanaa joulupuuroa. Oikein maiskis. Sitten kun maha oli täynnä,  jälleen omaan luokkaan jatkamaan töitä ja leffaa katsomaan. Ja sitten joulukalenterileikki, jossa vuorollaan onnekas oppilas saa piparin ja toisen yhdelle luokkatoverille. 

KATSOMUS tunnit   pidettiin etuajassa. 3-luokkalaisista suurin osa lähti adventtihartauteen  ja pienempi osa vaihtoehtona olleeseen talvijuhlaan. Jono lähti Auroran kappelille klo 12.20. Hartauksessa laulettiin kaksi virttä. Ensimmäinen oli  tietysti Hoosianna. Pappi piti lämpimän saarnan. Rukoiltiin ja saatiin siunaus. Urut soivat komeasti. Kaikki 15 minuutissa. Luokka käyttäytyi oikein nätisti.  Sitten taas jonossa koululle, jossa alkoi siesta noin klo 13

Siesta    oltiin kaikki ulkona. Kerrankin koko piha oli vain kolmosten käytettävissä. Klo 13.30 päästiin sitten kotiin.  


Kiitoksia taas Auroran väelle ja 3N-luokalle kivasta päivästä. Tavataan taas ensi viikolla.
 

 


Ei kommentteja: