Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, joulukuuta 19, 2023

Vuoden 2023 viimeinen kouluvaaripäivä










 T ässä ne olivat. Vuoden 2023 kouluvaaripäivät.  Tällä kertaa pesti osui tiistaille klo 9- 13. Sitten kouluvaarin oli pakko lähteä oikeisiin töihin yliopistolle. No hätä. Noora-open apuna oli tänään  työharjoittelija  ja Seuresta lainassa ollut koulunkäynninohjaaja.  








Päivä avattiin tuttuun tapaan turvaa luovalla katsauksella päivän ohjelmaan. Luvassa oli paljon mukavaa ja tärkeää. Digiarpakone arpoi uudet ryhmäpaikat itse kullekin. Vapaa paikka jätettiin tammikuussa luokkaan tulevalle uudelle oppilaalle. 


Suomea  

oli tarjolla heti aluksi. Nyt sukellettiin runojen maailmaan. Mikö on riimi, mikä säe ja mikä säkeistä? Riimittelyö myös harjoiteltiin. Ja sitten pidettiin osaamista mittaava koe.
 
alkoi kuulutuksen jälkeen. Ei jäälle  Ei kinoksille. Liukasta..  Kouluvaari kävi kaffilla puhumassa (taas) äijien pöydässä.  

Ulkoilun jälkeen oli A1-kielen vuoro.Suurin osa opiskelee englantia, osa kiinaa. Enkun tunnilla oli piirikielileikkiä, ja sitten tehtiin kirjantehtäviä.

olin tänään
Joululounas

Kattaukseen kuului salaattia, rosollia, herneitä, lanttu- ja porkkanalaatikkoa, perunaa, lohta ja kinkkua. Lapset tykkäsivät kovasti. Ja jälkiherkuksi pipareita. Sitten luokkaan ruokalevolle, leikille ja leffalle. Ennen seuraavaa tuntia oli vielä kalenterileikki. Viimeisetkin oppilaat saivat piparit.  Sitten olikin..
Nyt harjoiteltiin laskuja joissa oli sekä kerto- että yhteen- ja vähennyslaskuja. Aika hienosti osattiin.

alkoi klo 12.05. Ulos. Paitsi läksykerholaiset (= oppilaat, joilla oli jäänyt läksyjä tekemättä). Kouluvaarikin autteli. Muutama oppilas oli kartuttanut pistetiliään ja vietti siestaa sisällä vapaana ja villinä.  Kouluvaari kävi vielä taukotavussa. Voi kuinka iloista naurua kuuluikaan. Meitä koulumummeja- ja vaareja oli tänään kolme.

Oppilaiden koulupäivä  jatkui jumppasalissa liikunnallisella joulupolulla.  Kävin vaklaamassa edellistä ryhmää. Sitten oli löhdettävä. Sain vielä toivottaa hyvää joulua kaikille.  


Kiitoksia taas Auroran väelle ja 3N-luokalle hienosta syksystä. Tapaamisiin ensi vuonna.
 

 


 


Ei kommentteja: