Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, joulukuuta 08, 2023

Kouluvaarin terveisiä viikolta 49


 T änään oli  perjantai. Eikä mikään tavallinen perjantai. Auroran koululla oli  joulu-juhlavat laulajaiset. Kaksi konserttia. Talo täynnä esiintyjiä ja heistä ylpeitä vanhempia. Ja muuta kouluväkeä. 1 koulumummmi ja 1 kouluvaarikin.Pesti kesti  klo 8.15 -12.05


(Ps. Kuvat on työstetty sellaisiksi, ettei ketään tunnisteta nykyohjeiden mukaisesti)








Koulupäivä alkoi tänään kaikilla  tavallista aikaisemmin. Miksi? Koska nyt juhlittiin tulevaa joulua laulamalla joulun klassikoita. Vanhemmat tulivat yleisöksi auditorioon klo 8.15. Eka juhla oli umpitäynnnä. Toisessa klo 9 alkaneessa oli enemmän tilaa. Joka luokka-asteen oppilailla  oli oma laulunsa. Bändi säesti. Juhlan jälkeen vanhemmille oli  tarjolla jumppasalissa glögiä ja näyttely. 


MUSIIKKIA      

ja lauluniloa siis riitti. Ensimmäisen juhlan jälkeen kolmannet luokat kokoontuivat katsomaan hienosti tehtyjä Ylen joulukalenteri-clipsejä. Kun Noora-opettaja pääsi salihommista, mentiin omaan luokkaan. Käytiin päivän poikkeusohjelmaa läpi. Ja ryhdyttiin viimeistelemään vielä keskenolleita kuvistöitä. Nooran apuna oli kouluvaarin lisäksi uusi harjoittelija. Tervetuloa!
 
  Välitunnille   päästiin ihan ajallaan ja niin mielellään. Noora-ope meni valvontaan, ja kouluvaari kaffille. Iloinen aikuisjoukko jutteli esityksistä, ja kehuja tuli myös aluepäällikkö Kaisa Ala-Viiriltä, joka  oli taas kerran kylässä. Hienoa, että hallinto jalkautuu. Päivän hieno uutinen oli myös se, että  musiikkimies Arto Joutsimäki-jonka lapsenlapsi on Aurorassa- tulee myös keväällä  kouluvaariksi  vahvistamaan koulun kuorotoimintaa. Kertakaikkiaan upeaa
 
KUVATAITEEN tunnilla jatkettiin aiemmin aloitettuja  töitä ja ryhdyttiin  tekemään   Petteri Punakuono -musiikillisen joulukortin tekoa. 

Jokainen sai nyt  leikata  varjoteatterihahmon. Niillä kuvitetaan sitten luokan musiikkiesitys-joulukortti. Nyt meillä on jo kaksi eri versiota itse laulusta; viime viikolla äänitetty ja nyt juhlaesityksestä taltioitu versio. Hahmojen kuvaus tehtiin kouluvaarin älykännykällä ja valaistus opettajan tuoreemmalla. Oppilaat olivat manioina roadereina.

Koululounaaksi   oli tarjolla kahta lajia kasviskeittoa. Kun vatsa oli täynnä,  mentiin luokkaan piirrettyä  leffaa katsomaan. Ja sitten oli taas vuorossa joulukalenterileikki.  Se joka löysi kätketyn aarteen, sai piparin   itselleen  ja toisen yhdelle luokkatoverilleen. 

Päivän päätös Tänään koulu loppui  klo 12.05. etuajassa. Vielä siivottiin luokka ja muisteltiin, mitä tavaroita pitää ottaa maanantaina mukaan.  Silloin 3N-luokka pääsee nimittäin uimahalliin. Vow!  Siis pyyhe, uikkarit, uimalasit ja pefletti. 

Sitten kouluvaari kipitteli   K-kaupan luo, ettei parkkitäti/-setä ehdi sakottaa.  Ei ehtinyt.

Kiitoksia taas Auroran väelle ja 3N-luokalle kivasta päivästä. Tavataan vielä kaksi kertaa tänä syksynä.
 

 


 


Ei kommentteja: