Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, joulukuuta 08, 2023

R.I.P. rehtori Osmo Sorsa


S
ain tänään suruviestin. Luokanopettaja ja rehtori Osmo Sorsa on nukkunut juuri pois.

Osmo oli vuosikausia Auroran koulun kantavia opettajavoimia. Hän oli siellä jo ennen minua, ja oli muuten mukana äänestämässä minua opettajakunnan ehdokkaaksi rehtoriksi keväällä 1989. Kiitos siitäkin.

Saimme tehdä lähes 15 vuotta yhdessä töitä. Syksyllä 2003  hän siirtyi Lintulaakson kouluun ensin luokanopettajaksi ja sitten syksyllä 2006 pidetyksi vs. rehtoriksi. Hyvin hoidettu pesti tuotti rexin viran Toppelundin kouluun syksyllä 2008. Siellä Osmo teki useiden vuosien työuran, kunnes asiantunteva lääkäri neuvoi jäämään ajoissa eläkkeelle vakavaksi todetun sairauden vääjäämättä edetessä. 

Osmo oli monitaitoinen opettaja. Bändimies huippuun saakka. Hän järjesti yhdessä Ripan kanssa upeita rock-tapahtumia 90-luvulta alkaen. Hän ohjasi Aurorassa OKL:n päättöharjoitelua (opetusharjoittelua). Hän oli yksi Espoon TVT-kouluttajista,

Teimme huikeita teatterijuttuja. Opettaja-teatterin 7 veljestä heti syksyllä 1989. Kulttuurikisoihin performanssin " Minne kukat kadonneet" seuraavana vuonna. Osmo sävelsi musiikin ensimmäiseen syksyn 1989 "Totuuden Helmeen" ja hoiti pianosäestyksen vuonna 1998 samasta näytelmästä tehtyyn mykkäfilmityyppiseen esitykseen.  Osmo oli Auroran koulun Peter Pan- näytelmäketjun ensimmäinen Kapteeni Koukku.  

Osmo oli musiikin syväymmärtäjä. Oli upeaa saada  hänet  jakamaan ajatuksiaan useilla artikkeleilla Luokanopettaja-lehdessä.

Osmo vuonna 2007 Auroran koulun
50-vuotiskonsertissa
Kun Osmo oli vaihtanut koulua, tapasimme usein rehtoriseminaareissa ja rexien opintomatkoilla. Hän oli mukana myös  morostistirexien pikkuajeluissa. Vaihdoimme  kuulumisia ja ideoita. Hän oli pitkään aktiivinen myös facebookissa, mutta etenevä sairaus tukki tämän viestinnän muodon.

Pääsin käymään moikkaamassa Osmoa juuri ennen koronaa. Silloin soittavan kitaristin  suurin murhe oli muutos sormien kyvyssä totella. Tauti eteni. Nyt kärsimykset ovat ohi.

Kevyet mullat, Osmo! 

Voimia Osmon puolisolle ja tyttärille. Ja muille sukulaisille ja ystäville.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kirjoituksesta

Anonyymi kirjoitti...

Osanotto kaikille läheisille!