Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, joulukuuta 15, 2023

Kouluvaarin terveisiä viikolta 50











änään oli taas kouluvaariperjantai. Pesti kesti  klo 9 -13.30. Noora-open apuna oli myös työharjoittelija. Hyvää arkea ja sokerina kakussa: kouluvaari pääsi teatteriin.







Perjantai avattiin turvaa luovalla katsauksella päivän ohjelmaan. Muutoksia oli luvassa. Koululounas syötäisiinkin heti välitunnin jälkeen, ja sitten mentäisiin tunniksi saliin.

Suomea  

Nyt harjoiteltiin luetun ymmärtämistä. Oli tunnistettava oikea kirjatyyppi jokaiselle pikku kappaleelle.  Oliko se  kasvikirjasta? Vai jostain muusta. Hyvin tunnistivat. 
 
maistui. Lunta riitti. Lumikasoille ei saanut kiipeillä, mutta välituntialuetta laajennettiin lähimetsään. Kouluvaari kävi kaffilla puhumassa äijien pöydässä nykyisen puutavaran
 ongelmista (käsityö).

syötiin siis jo klo 10.  Tarjolla oli puuroa, kevytkiisseliä (?) tummaa leipää ja juustoa.  Hyvin ehdittiin. Sitten saliin, jossa oli luvassa Red Nose Companyn esitys...

Olipa upea 60 minuuttinen. Klassinen tarina niin raikkaasti ja opettavaisesti. Mimiikkaa. Klovneria. Abbaa. Beatlesia. Elviskin.  Lapset olivat innoissaan ja osallistuivat huikeasti. U-tubessa on esityksen puffi, josta saa lusikalisen teatteriherkusta, muttei enempää. 
 https://www.youtube.com/watch?v=PLhaCLRnqmE
Hetkeksi luokkaan leikkimään joulukalenterileikkiä. Sitten alkoikin taas...

ja  kouluvaari kipitteli   K-kaupan luo, ettei parkkitäti/-setä ehdi sakottaa ja siirsi auton koulun parkkipaikalle.

 Uskonnossa oli vuoden viimeinen oppitunti. Ensi viikolla perjantaina koulu on vain kolme tuntia.

Nyt keskityttiin joulun  keskeisiin hahmoihin: Kuka oli Maria, Joosef ja kuka Jeesus? Mikä on seimi? Kun aikaa jäi vielä muutama minuutti katsottiin Hesarin Lasten Uutiset ja  3N:n lasten "Petteri Punakuono"- laulusta tehty iMovie-video.

Sitten päivä oli päässä.  Siistittiin luokka ja muisteltiin, mitä tavaroita pitää ottaa maanantaina mukaan.  Silloin 3N-luokalla on jälleen uimahallivuoro.


Kiitoksia taas Auroran väelle ja 3N-luokalle kivasta päivästä. Tapaamisiin vielä kerran tänä syksynä.
 

 


 


Ei kommentteja: