Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, lokakuuta 30, 2023

Kouluvaarin Uutisia 30.10.

 












Maanantaina satoi kevyesti lunta. Kouluvaari pani lämmintä päälle. Sitten Auroraan klo 9-13.45.

 M  eitä vaareja/mummuja oli tänään kerralla poikalla 4 kpl. Oliko enkka?  Huomenna  Halloween touhuja koululla. Oikein pukukilpailu. Opettaja antoi luvan tuoda muutaman euron herkkuja.








Osa oppilaista oli tullut kouluun jo klo 8.15. Koko sakki koolla klo 9. Päivän ohjelman tsekkaus ja sitten hommiin.  Viikkoon virittäydyttiin luokan omalla Elämöni biisi-kisalla.  Kolme oppilasta esitteli omansa. ja pisteitä annettiin.

Sitten siirryttiin  harjoittelemaan  kirjoittamista. Teemana oli repliikit. Kouluvaari sai sparrata ja teroittaa värikyniä.

Sitten kirmattiin välitunnille vartiksi. Kuppi kahvia maistui taukotuvassa.

Klo 10 alkoi seuraava tunti. Ensi viikolla luokalla on ensimmäinen oikea koe. Aihealue on peräti 37 sivua. Opettaja opetti kuinka kokeeseen harjoitellaan ja muistiin kirjoitettiin, mitä kaikkea pitää opetella. Ei kaikkea.  3. luokalla opetellaan oppimaan myös lukemalla. Ennen oikeaa koetta voi olla harjoituskoe. Juuri näin. 


Yksi tiimi ehti soittovartille musa- luokkaan ennen ruokailua. Varteilla jokainen oppilas sai soittaa ukulelella ja kitaralla. Opettelimme pitämään soitinta oikein päin, termit kielet ja nauhat. Oikea käsi soittaa kieliä, vasen painaa niitä. Melkoinen osa oppilaista oppi päivän aikana soittamaan simppelin c:- ja g-soinnun.

Aurorassa on kerta kaikkiaan upea soitinvarasto. Kyllä lasten kelpaa.

Klo 10.45 pestiin kädet, jo jonossa ruokalaan. Kaitsun porukka oli valmistanut maukasta kanaa makaronilla. Ja maito oli ihanan kylmää.

Sitten luokkaan. Lepoa ja piirrettyjä ja pikku toviksi ulos pihalle haukkaamaan raikasta ilmaa. Kesken kivan leikin tuli sitten pahaa mieltä, ja opettaja otti koko porukan pohtimaan, miten leikin sääntöjä pitää kehittää. Jälleen:Juuri näin. Kyllä sain hyviä evöitä pian alkavan maisteriharjoittelun ohjaukseen.

Kello 12.05 alkoi sitten siesta. Oppilailla  oli vapaaehtoinen lukutuokio kirjastossa. Kutosluokkalaiset oppilaat olivat kirjastoapulaisia, ja he lainasivat kirjoja. Hieno idea. Oikeaa työharjoittelua. Piipahdin siellä auttamassa valvonnassa.

3N-luokalla oli salivaraus klo 12.45- 13.30. Nyt leikittiin lasten toivomia liikuntaleikkejä. Yksi suosikki oli Harry Potter-polttopallo. Toinen "repimisharjoitus", jossa treenattiin kiinnipitoa.

Koska jouduimme joustamaan välituntileikin pahanmieli-jutun vuoksi ohjelmasta, neljä tiimiä tutustui ukukeleihin pikavarteissa, kun muut jumppasivat. Hyvin meni.





Aamuvuorolaiset pääsivät kotiin. Heippa. Iltapäivävuorolaisilla oli vielä matikan tunti. 

Kouluvaari karkasi koululta  hieman ennen kahta. ja juoksi parkkipaikalle. Huh. Ei tullut sakkoa.


Kiitoksia Auroran väelle ja 3N-luokalle kivasta päivästä. Tavataan ensi viikolla.
 

 

Ei kommentteja: