Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, lokakuuta 27, 2023

Kouluvaarin Uutisia 27.10. -23

 













Syysloma toi tauon kouluvaarihommiin. Väliä tuli about 15 päivää.  Mutta tänään taas.  

 K  ylmähkö oli keli. Muutama pisara luntakin. Sisällä oli lämmintä. Perjantain pesti klo 9 - 13.30 lämmitti sekin sydäntä. 3N on hieno luokka, josta on upeaa käydä haukkaamassa nykykoulun arkea.









  • 3N-luokan päivä alkoi turvalliseen tapaan ohjelman tsekkauksella.  Luvassa oli paljon lapsia innostavaa. 
  • Ekalla tunnilla kirjoitettiin  jännittävää tarinaa, Virke kerrallaan heitettiin nopalla sana, joka pitää siitä löytyä. Ja lopuksi otsikko ja kuva.
  • Sitten välitunnille. Kouluvaari meni mukaan valvomaan.
  • Toisella tunnilla tuli kirjastoauto. Koottiin koulun kortilla palautettavat ja uusittavat kirjat. Käsky oli selvä;: jokainen lainaa kirjan. Kouluvaari sai auttaa, kun etsittiin netistä islamia opettavalle tuntiopettajalle eri luokka-asteiden oppisisällöt Löytyivät. Ja myös arviointikriteerit katsomusaineille.
  • Sitten olikin jo lounastauko. Kaitsun porukka oli kattanut uunikalaa ja mm. grilliperunoita sekä tuoretta salaattia. Ruokapalkkalainen kävi kuittaamassa vihkoon saaneensa/syöneensä aterian.
  • Kolmosluokilla on lupa valita yksi kolmesta  luokkatilasta, kunnes kaikki olivat valmiita aloittamaan opiskelun. 3N-luokassa  katsottiin hauskoja piirrettyjä lyhytleffoja. Kouluvaari sai valvoa, että kaikki sujuu. Sujui. 
  • Sitten taidetouhut jatkuivat. Halloween teemasta nautittiin. Nyt piirrettiin oman käden avulla luurangon käsi  ja opittiin samalla vahingossa käden luiden rakenteet. Luuosat jätettiin värittämättä mustiksi, ja sen sijaan kastettiin ne öljyllä. Näin luuosista tuli hauskasti läpikuultavat.  
  • Sitten tulikin siesta. Kouluvaari kävi siirtämässä autoa K-kaupan kadun varrelta, koska siellä parkkiaikaa on vain neljä tuntia.  
  • Viikon viimeisenä oli katsomustunti. 3N-luokassa oli evlut. uskontoa. Teemana oli Joosef, jonka veljet myivät orjaksi. Opettaja luku tarinaa välillä parikin lasta söpösti sylissään,  ja käytiin innostavaa eettistä keskustelua mm. syytetyksi joutumisesta ilman syytä.  
  • Klo 13.28 Kamat reppuihin, reppu selkään, tuolit paikoilleen, vaatteet päälle, kengät jalkaan ja  eikun viikonlopun viettoon ja odottamaan tiistaita.
  • Tiistaina on nimittäin koululla Halloween tapahtuma,.
  
Puhelimet reppuun

Auroran koululla on selkeä sääntö: Puhelimet ovat repussa tai  luokan hyllyllä koko koulupäivän ajan.  Niitä käytetään, kun opettaja antaa kuvan. Rehtori Hanna muistutti asiasta keskusradion kautta ystävällisesti mutta jämäkästi.  Puhelimia ei oteta völitunnille. Just näin. Kun on selkeät säännöt ja niistä pidetän tiukasti mutta ystävällisesti kiinni, hommat sujuvat.

Kiitoksia Auroran väelle ja 3N-luokalle kivasta päivästä. Tavataan heti viikonlopun jälkeen. Silloin käynnistyy  joululaulujuttu.
 

 

Ei kommentteja: