Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, lokakuuta 02, 2023

Kouluvaarin Uutisia 2.10.

 













Tämän viikon Kouluvaaripäivä oli heti maanantaina, Vapaaehtoistyövuoro alkoi klo 9 ja päättyi klo  14.15


 K  oululla oli tänään kaksi koulumummia ja -vaaria. Ja tietysti talon oma väki. Ilma oli kiva, ja niin oli päiväkin. Parkkipaikkakin löytyi ihan koululta.







  • 3N-luokan a-ryhmällä koulu oli  alkanut jo 8.15 matikalla. Kouluvaari ja loppuluokka tulivat vasta yhdeksäksi. Viikko avattiin päivän ohjelmalla. 
  • Eka yhteinen tunti alkoi parinkymmenen minuutin musa-osalla. Kaksi oppilasta oli valinnut oman elämän biisinsä. Meillä on vähän oma  juoni tässä kisassa.. Kun biisi on kuuneltu,  siitä äänestetään, niinkuin ennen vanhaan levyraadissa. Ryhmät antoivat biisille värilapuilla äöniä. Vihreä kortti toi 2 pistettä,  keltainen yhden ja punainen nollan. Ensimmäinen biisi oli kuin suoraan keskiajalta. Toinen oli tietokoneelle tehty.
Juuri nyt kisaa johtaa  Walker. Se sai kaikilta neljältä ryhmältä vihreän kortin. Pikku hiljaa opetellaan myös perustelemaan, miksi juuri tämä biisi viehätti. Oliko syy aiheessa, musiikissa, sanoissa....

Lopputunnilla  kuunneltiin, kun opettaja luki jännää noitakirjaa hyvin keskittyneesti.  

Sitten oli  välkkä. 

Välkän jälkeen oli kuvista. Voi kuinka kauniita oli tullut viime viikolla tehdyistä oikeiden kasvien vesivärimaalauksista.  Kaksi ryhmää lähti kouluvaarin kanssa vuorollaan vartiksi musaluokkaan opettelemaan sähköbasson soittoa. Molemmat oppivat  rockin peruskaavan aaaa aaaa dddd aaaa eeee aaaa.
  • Lounaaksi oli oikein riisipuuroa kanelisokerilla maustettuna. Oli niin maiskis. Tuli joulu niin mieleen.
  • Omaan tahtiin sitten luokkaan, ja päästettiin Samarkin syömään.  Kouluvaari vei yhden ryhmän bassotreeneihin. 
  • Vielä ennen siestaa oli ypin tunti, jossa perehdyttiin puitten elämään. Kouluvaari vei viimeisen ryhmän musaluokkaan. vartiksi.
  • Siestalla Noora-opettaja piti 6.luokkalaisten kanssa kirjastoa auki. Kirjoja ahmimassa oli kymmenkuntä oppilasta. 
  • Iltapäivällä oli vielä kaksi tuntia. Ensimmäinen oli liikuntaa. Nyt opeteltiin (pesä)pallon heittoa ja kiinniottoa räpylällä. Lämmittelyksi ja lopuksi oli lasten toiveesta "häntähippaa".
  • Päivän viimeinen tunti oli b-ryhmän matematiikkaa. Opettajalle oli sovittu tapaaminen erään oppilaan huoltajan kanssa, joten kouluvaari sai auttaa oppilaita vähän vaikeampien yhteen- ja vöhennyslaskujen kanssa yhdessä Samar Meslehin kanssa.
  • Kouluvaarin päivä päättyi klo 14.15. ja kynätkin tuli teroitettua :-)
Huoliterveisiä Itämereltä

Espoolaisten opettajien yhdistyksellä (EKOAY) on vuosikymmenien perinne tehdä laivaseminaari Tukholmaan. Risteilyllä on mukana opettajien lisäksi poliittisia päättäjiä ja kasvun ja oppimisen toimialan johtavia virkahenkilöitä. Työtapa on ainutlaatuinen. Ratkotaan yhdessä kulloinkin ajankohtaisia haasteita. 
Jo useassa ja liian monessa espoolaiskouluissa ollaan juuri nyt huolissaan väkivaltaisesti käyttäytyvistä - usein jopa ihan pienistä- oppilaista. Väkivaltailmoitukset eivät tuo paikalle apua. Ongelma ei ole vieras Aurorassakaan. Risteilyllä monen silmät olivat avautuneet. Ongelma on nyt tunnistettu, toivottavasti  myös tunnustettu. Nyt on koottava kokemuksia onnistuneista ratkaisumalleista eri puolilta maata, jotta ehdotuksia voitaisiin viedä marraskuussa alkaviin budjettineuvotteluihin.  Rahaahan niihin tarvitaa,

Kiitoksia Auroran väelle ja 3N-luokalle kivasta päivästä Ensi viikolla  tavataan keskiviikkona.
 

 

Ei kommentteja: