Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, maaliskuuta 25, 2023

Kouluvaarin Uutisia 9/2023



Kouluvaari-Martti oli Aurorassa viikolla 12 tiistaina tunnin ja torstaina neljä tuntia. Tiistaina treenattiin Peter Pania ja torstaina 
sen lisäksi koululaisten 
monipuolisia taitoja.

Tiistaina Peter Pan-harjoitukset

Peter Pan-näytelmän ensi-ilta on siis 10.5. Tiistaina harjoitukset jatkuivat. Jelppasin Noora-opettaja ns. päärooliryhmän sessiossa koulun kirjastossa.. Porukka jaettiin kohtausryhmiin, ja näyttelimme toisillemme puolet näytelmästä . Mainiosti sujui jo. Ensi viikolla näytellään samalla lailla loppuun. Näin otetaan tarina haltuun ja ymmärretään myös kunkin roolin. oma kehitystarina osana kokonaisuutta,
  
Liikuntaa, lukemista, leikkiä, stemmalaulua, enkkua ja kuvista

Torstaina ohjelmaa  piisasi. 2N-luokalla ja valmistavalla luokalla oli yhteinen liikuntatunti.  Toiveliikuntaleikkejä, mm. hippaa.  Koripallon heittoa.  Harmi, että osa koreista oli pikkulapsille liian korkealla, ja säätömekanismissa oli jokin vika.

Välitunnin jälkeen oli hetki vapaata leikkiä. Sitten harjoiteltiin ymmärtämään lukemista. Minä sain oman  kaverin, jonka lukemista kannustin..  Alkaa sujua. Sitten syömään maukasta rakettispaghettia.

Masut täynnä siirryttiin musiikin maailmaan. Auroran Meri-Maaria- opettaja on säveltänyt  Peter Paniin uudet laulut, ja torstaina veisattiin  lauluasennossa ja punaisin poskin hauskaa laulua Kapteeni Koukusta. Meri-Maaria oli nauhoittanut tämän kaksiäänisen biisin omassa studiossaan.  Sen mukana oli helppo laulaa kumpaakin. Samalla tutustuimme soittimeen nimeltä Quiro. Sitten liidutettiin ja vesiväritettiin taideteoksia..

Viimeinen tunti oli englantia. Nyt opeteltiin värejä. Päivän päätteeksi järjestettiin vielä alkuopetuksen varastoa. Kouluvaari ja nippu nohevia poikia hyllytti ensi lukuvuodelle tilattuja vihkoja, liimatuupeja jne. Ja vei pahvipaketteja kartonkiroskikseen. Harrastimme siis oikein työkasvatusta.

Naapuriluokan kouluvaari Lauri

Tänään oli tosi kivaa tavata talon kolmas kouluvaari: Lauri Jäntti. Laurin lapset kövivät aikoinaan Auroraa pari vuotta, joten tottakai Lauri kuuluu juuri tähän kouluun.

Laurilla oli mukanaan merimiesnalle ja sen kaksi poikasta. Niiden avulla on kiva kertoa  opettavaisia tarinoita, vaikka siitä, kuinka kannattaa  yrittää sitkeästi korjata rikkimennyttä laivaa, vaikka kaikki ei heti sujukaan. 


Viikko taas takana. Hyvää viikonloppua Auroran koulu  ja  2N-luokka ! Nähdään ensi viikolla.
 

 


Ei kommentteja: