Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, marraskuuta 01, 2016

Kiitos, Elina Rönkkö!

EILEN ajoin aika kyytiä Järvenpäästä Espooseen suomenkielisen opetuksen tulosyksikön 9. kerrokseen jotta ehtisin sinne tasan klo 15.15:ksi.  Opetuspäällikkö Elina Rönkkö oli nimittäin viimeistä päivää töissä, ja hän tarjosi työtovereilleen eläkekaffit. Minäkin olin saanut kutsun.

ELINA on ollut "kouluvirastossa" aina. Pirjo Raitasen muistelmien mukaan hän tuli 1970-luvulla kasvatustieteen laudaturharjoitteluun  hallinto-osastolle, ja jäi sille tielle. Koulutoimenjohtajat ovat tulleet ja menneet: Erkki Äärynen, Atso Vilkkijärvi,  Maija Daavittila, Kaisu Toivonen.... Mutta Elina on pysynyt.

Kouluviraston organisaatiota on myllerretty noiden aikojen jälkeen moneen kertaan, ja jossain vaiheessa Elina siirtyi opetusosaston puolelle, pian apulaisopetuspäälliköksi ja muutama vuosi sitten, kun Ilpo Salosesta tuli perusopetuslinjan päällikkö, Elina otti Ilpon vanhan pestin ja rupesi opetuspäälliköksi.

Läksijäislahjaksi vein Kangasniemen
muistelmat. Ettei koulujutut unohtuisi
kokonaan.
VIIMEISET 10 vuotta ovat olleet jatkuva opetussuunnitelman kehittämistyötä, ja Elina on tehnyt sitä kaksi käsin.  Minäkin pyörin niissä kuvioissa mukana aputyövoimana. Kehitettiin vuoden 2004 opsia,  Espoon oppimiskeskuksia, Kelpoa, kolmiportaista tukea ja viimeksi sitten tätä uutta opsia.

ELINAN kanssa oli aina tosi helppoa tehdä hommia. Hän  säteili vastaansanomatonta myönteisyyttä ja iloa, luotti, kannusti ja uskalsi.

ESPOON paikallinen ops on valmis. Opettajakunta ja rehtorit on koulutettu ottamaan kehittämisen soihtu vastaan. Voi sanoa, että jos koskaan, niin nyt työ on tehty. Ja hyvin.

MUTTA elämässä on muutakin kuin työ - vaikka se olisi kuinka huikeaa. Kolmas ikä on mahdollisuus, josta  Elina osaa varmasti nauttia. On aikaa tehdä asioita, joihin ei ehkä ole ollut aikaisemmin aikaa.

Kiitos, Elina, hienosta yhteistyön vuosista ja komeita uusia kokemuksia!

PS.  Elinan töitä jatkaa kokenut opettaja  Hanna Talola.  Hommat hoituvat varmasti.

Ei kommentteja: