Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, syyskuuta 28, 2015

Mediatiedote: Kirja Erkki Kangasniemestä ay-maailmassa

Kovaa vääntöä kulisseissa

Kouluneuvos Erkki Kangasniemi täyttää 70 vuotta 1.10.2015. Hänen syntymäpäivänään ilmestyy Martti Hellströmin ja Timo Kettusen toimittama kirja Erkki Kangasniemi, Kovan pelin taktikko, joka kertoo Kangasniemestä ja hänen vaiheistaan suomalaisen ammattiyhdistysliikkeen syövereissä.

Kirjasta on luettavissa monia ajankohtaisia teemoja sopimusyhteiskunnasta. Hellströmin mukaan Kangasniemen kuvaamat 1990-luvun tiukat väännöt muistuttavat valitettavasti liiankin paljon aikaa, jota elämme juuri nyt.
–Vaikka luvassa on herkullisia paljastuksia salaisista neuvotteluista, kirja ei ole skandaalikirja, painottaa Hellström.

Kirja ei ole myöskään perinteinen muistelmateos, vaikka se eteneekin kronologisesti. Pitkin matkaa on mukana eri tahojen kertomuksia sattumuksista ja tapahtumista.
–Kiinnostavinta kirjassa on itse päähenkilö. Hänen tarinansa villistä koululaisesta kovan pelin taktikoksi ja 120 000 opettajan pitkäaikaiseksi järjestöpomoksi, kertoo Martti Hellström.

Toimittajat ovat kirjan päähenkilön haastattelujen lisäksi käyttäneet laajaa arkistomateriaalia.
Toimittajat ovat koostaneet myös yhteenvetoja Kangasniemen puheenjohtajakausien keskeisistä teemoista. Näin kirja avaa uusia näkökulmia suomalaisen koulun kehitykseen.

Kangasniemi vaikutti pitkään mm. Opetusalan Ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtajana, Akavan ensimmäisenä varapuheenjohtajana ja neuvottelujärjestö Jukon puheenjohtajana.  Hän oli ainoana liittojohtajana allekirjoittamassa kaikkien noiden vuosien tupot.

Nykyisin Erkki Kangasniemi toimii Opetusalan Seniorijärjestö OSJ:n puheenjohtajana. Hän toimii myös Akavan senioriverkoston vetäjänä.  OSJ:hin kuuluu yli 20 000 opetusalan eläkeläistä.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Erkki Kangasniemi (erkki.kangasniemi@gmail.com; 050 1578)
OSJ:n toiminnanjohtaja Kirsti Lehtinen (kirsti.lehtinen@oaj.fi; 044 033 8550).

Ei kommentteja: