Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, syyskuuta 09, 2015

Erkki Kangasniemi - kovan pelin taktikko

HUH! Erkki Kangasniemi - kovan pelin taktikko- teos on painoa vaille valmis. Aloitimme tekstin kirjoittamisen 15.7. ja nyt teksti ja kannet on lähetetty painoon. Muutaman minuutti sitten. Vähän olen ylpeä. Oli upeaa saada sukeltaa Erkin elämään.  Yhteistyö hänen ja Kettusen Timon kanssa oli huikean helppoa, suorastaan yhteistoiminnallista.  Siperia opetti minut myös taittajaksi.

Takakannessa lukee
Tämä on kirja Erkki Kangasniemesta, liikunnanopettajasta, apulaisrehtorista ja Suomen pitkäaikaisimmasta järjestöjohtajasta. Järjestötyövuosia hänelle kertyi 35. OAJ:öä Kangasniemi johti 19 vuotta aina vuodesta 1991 vuoteen 2010. Hän oli myös Akavan 1. varapuheenjohtajana keskusjärjestön todellinen voimamies.

Jäädessään eläkkeelle Erkki vannoi, ettei muistelmia tule. Tässä ne kuitenkin tulevat. Tämän kirjan toimittajien hinku koota kovapäisenä neuvottelijana tunnetun ja vuosikymmeniä edunvalvonnan ytimessä olleen ihmisen tietoja ja näkökulmia mursi lopulta Erkin sitkeän vastustuksen.

Olemme tavoitelleet lukijalle helppolukuista ja mielenkiintoista kirjaa, joka tallentaa Erkin elämänuran merkittäviä vaiheita, tarinoita ja sattumuksia sekä avaa samalla uusia näkökulmia myös suomalaisen koulun kehitykseen.

Martti Hellström on espoolainen opetusneuvos ja kasvatustieteen tohtori.
Timo Kettunen on oululainen rehtori ja OAJ:n hallituksen jäsen.

Kirjan ensipainoksen on tilannut 40 vuotta täyttävä senioriopettajien järjestö OSJ. 

Ei kommentteja: