Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, syyskuuta 21, 2015

Hopean harmaata arkea!

ARKI ei ole harmaata, vaan hopean harmaata- sanoi aikoinaan näyttelijä Marja Korhonen. Just niin.  Kyse on juuri siitä, miten elämään suhtautuu.

HUOMENNA  on  siis luvassa  hopean harmaa päivä- ellei ihan kultainen. Saan sukeltaa taas kerran Auroran koulun historiaan vuosina 1989- 2014 ja kertoa  tällä kertaa ihan  tuoreelle  opettajapolvelle tarinaa taitavasta ja innovatiivisesta kouluyhteisöstä- opettajista, oppilaista ja vanhemmista-  jotka selättivät yhdessä vaikka minkälaisia ja tosi kurjiakin ongelmia.

Eikun Bonon hatut päähän ja reflektoimaan 25 vuoden vaiheita. Luento on osa OKL:n didaktiikan kurssia.  Diapaketin kansikuvassa on yksi näiden vuosien pedagogista helmistä: Ulla Hämäläisen ja Katri Schirayn  ryhmäintegraatioluokka.

TÄNÄÄN sain vierailla taas Kaunaisten Mäntymäen koululla. Se on yksi Helsingin yliopiston kenttäkouluista, joissa suoritetaan ns. maisteriharjoittelu (tämä harjoittelu korvaa ikivanhan päättöharjoittelun).

Koulu on tosi monessa jutussa mukana, ja opettajat hyvin innovatiivisia, joten harjoittelukouluna se on mitä mainioin. Ja niin ovat opetusharjoittelijatkin.

Ei kommentteja: