Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, elokuuta 11, 2015

"Ikkuna on nyt auki: anna itsellesi ja oppilaillesi mahdollisuus kukoistaa"

MINULLA oli etuoikeus innostaa tänään Lapuan opettajia uudistamaan oikeasti oman koulunsa opetussunnitelmia. Aikaa oli yhteensä 2,5 tuntia, ja porukka uskalsi sukeltaa tosi syvälle. Respect. Luennoitsijan näkökulmasta tunnelma upeassa Vanhassa Paukussa oli kevyt ja naurava.

SUOMALAISESSA koulussa tarjoutuu kerran 10 vuodessa tällainen mahdollisuus reflektoida omia käytäntöjä. Ikkuna on nyt auki koko Suomessa. About vuoden ajan. Perusteet ovat valmiit, paikallisen opsin tekstejä on työstetty, ja nyt alkava lukuvuosi on juuri oikea aika pohtia isoja kysymyksiä. Mitä meidän koulussa tarkoittaa oppiminen? Entä miten uskomme, että voimme parhaiten edistää oppimista?  Jokaisen oppimista? Mikä on kaikkein tärkeintä oppia? Mihin opettajan tulisi keskittyä? Mitä oikeasti muutamme koulussa?

AMMATIT muuttuvat. Niin myös opettajan ammatti. Opettajan ammatin uusia haasteita on ottaa aikuisen oikeasti vastuu siitä, että jokaisen oppilaan "ydinreaktori" käynnistyy. Koulun on oltava kaikille innostumisen ja onnistumisen tehdas.

Annetaan myös itsellemme mahdollisuus kasvaa opettajana täyteen mittaamme ja onnistua  yhdessä.

2 kommenttia:

Heli Veijola kirjoitti...

Kiitos Martti taas innostavista sanoista. Koetan huomenna sanoa jotain tuollaista omalla profetiapalstallani omalle laumalleni. Ollappa rikas, niin kyllä olisi mukava saada sinut joukkoja innostamaan :D
T:Heli Kemistä

Martti Hellström kirjoitti...

Heli!

Kiitos kauniista sanoista. Minulla oli upea mahdollisuus vierailla Kemissä muutama aika sitten. Hienoa porukkaa siellä.

Martti