Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, huhtikuuta 15, 2015

Tällä taas!

TERVEISIÄ ulkomailta. Vaimon mielestä tarvitsin taukoa. Tämä eläkkeelläolo oli jotenkin unohtunut. Niinpä varasimme matkan.

Hyvä ystäväni sanoi, että on kahdenlaisia matkustelijoita: Intia-ihmisiä ja Teneriffa-ihmisiä. Edelliset: seikkailijat etsivät huikeita ja aitoja kulttuurisia kokemuksia vereen imeytyviä ameebojakin uhmaten. Jälkimmäisille riittävät turistipaikat.  Kuuluin tällä kertaa turisteihin. Ja oikein mielelläni.

TENERIFFALLA käyneet tietävät, että Playa de Americasin kaltaiset synteettiset lomakaupungit tarjoavat (vain) aurinkoa, lämpöä, merivesialtaita ja matkailijoita kiehtovia vekottomia. Jännitystä tuovat huijarimyyjät :) Minäkin ostin markkinoilta pullonavaajan, joka ei avaa pulloa.

Kaikilla ei olekaan tällaista kahdenistuttavaa sähköskootte-
ria, jolla voi viilettää pitkin tasaista ja pitkää rantaraittia.
Meri oli kaunis, ja tuuli virkisti. Palmut oli istutettu suoraan, ja kadut olivat puhtaita. Porukka - pääosa meitä varttuneita -ei sikaile eikä mölise.

Lomakaupunki oli hyvin kansainvälinen. Ruokaa ja juomaa oli joka lähtöön, ja paellat, pizzat, kebabit, hampurilaiset ja  pihvit löytyivät  sovussa samankin ravintolan ruokalistasta. Olutta sai yhdellä eurolla. Brittiläisen breakfastin viidellä ja pizzan kympillä.

Hotellimme Parque Santiago 4 oli siisti ja palvelu  ystävällistä. Vanhemmat hotellivieraat opettivat, että parhaat aurinkotuolit saa viemällä  pyyhkeen jo aamuyöstä - vaikka osa heistä kömpi altaalle vasta puoliltapäivin.

Viereisissä katuravintoloissa soi rokki klo 22 saakka, ja sitten sai nukkua. Tyypillinen esiintyjä oli laulaja + tietokone. Elviskin esiintyi.

Ranta-alue on rakennettu hienosti  esteettömäksi, ja  raitti olikin täynnä sähköisiä pyörätuoleja. Uusi villitys oli sähköiset potkulaudat, joilla sai ajella ilman ajokorttia.

MUTTA ei vain  tätä. Teneriffa  tarjoaa myös huikeita, miljoonia vuosia vanhoja maisemia, jos nousee esim. tulivuori Teiden rinteitä. Uskomatonta, kuinka rikas kasvusto laavalohkareiden väleistä löytyykään.

KAKSI viikkoa "kaukana kavalasta maailmasta" teki tosi hyvää.  Ilman kalenteria ja Maccia. Mukana ihan muita kuin oman alan kirjoja.  Niistä ehkä lisää myöhemmin. 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"Siesta" tekee aina hyvää, oli sitten eläkeläinen taikka ei :)