Kirjoja

Kirjoja

torstaina, tammikuuta 24, 2013

Terveisiä talous- ja strategiaseminaarista

TERVEISIÄ Meripuistosta. Meitä on tällä salillinen espoolaisrexejä ja apulaisrexejä. Teemoina ovat olleet isot, käynnissä olevat uudistukset ja talousasiat. Edellisiä esitteli opetustoimenjohtaja Kaisu Toivonen ja jälkimmäisiä hänen lisäkseen Juha Nurmi.

Paljon on   kehitettävää vielä yhteistyössä palveluliikelaitosten kanssa. Monesta uudesta asiasta alkaa tulla koululle lasku.

ESPOO satsaa edelleen hyvin oppilaisiin. Peruskoulun oppilaan vuosi maksaa meillä noin 9399 euroa. Tästä opetuksen ja hallinnon osuus on noin 6100 euroa.  Koulukohtaista budjettia hiotaan niin, että kehyksen pohjana oleva tuntihinta vastaisi kouluasteittain keskimäärin aidosti kuluja. Alakouluissa hinta on ollut liian alhainen ja eritysluokissa liian korkea. Virkarehtorikouluissa  tehdään myös muutos tapaan, jolla rehtorin palkka  huomioidaan. Sen sijaan jatkossakaan ei päästä siihen, että tuntihinta olisi yksittäisen koulun kohdalla tasan oikea:  oulukohtaisesti ei oteta huomioon  esim. kaksoiskelpoisten tai lehtorien osuutta. Sen sijaan opettajien ikärakenne otetaan huomioon. Muutokset astuvat voimaan 1.1.-13, mikä tarkoittaa, että koulujen saamat rahasummat voivat muuttua syksystä. Tämä nähdään helmikuun lopulla, kun rahat syötetään.

AVUSTAJARESURSSI jaetaan alakouluille jo maaliskuun lopussa. Harkinnanvaraisten haku päättyy 20.4.-13. Aiennus on hyvä asia.

TUNNI lounastauon jälkeen kehittämispäällikkö esitteli vieä vuoden 2013 koulujen budjetin laskemistapaa ja uutta työkalua, joka tulee auttamaan suunnittelussa.  Kovasti tehdään töitä, että siihen siirtyisi suoraan tiedot eHijatista ja QlickViewsta. Rehtorit saavat ohjelman käyttöön koulutuksen maaliskuussa. Huonoja uutisia kuultiin TVT-teemasta. Rahaa puuttuu, ja jollei jotain tapahdu kaupungin 6000 työasemasta katoaa 2000.

Kuulimme myös Espoon opettajien virkarakenteesta. Meillä on kohtuuttoman paljon opettajia määräaikaisissa työsuhteissa: 1000 opettajaa. Virkoja on rohkeasti laitettava hakuun. Saimme myös ohjeita rekrytointiin ja hyvään henkilöstöhallintoon.

RUOKA oli hyvää, ja sitä oli riittävästi - melkein kuin Viisikko-kirjoissa. Ihmiset tulivat, olivat ja lähtivät  hyvällä tuulella.

Ei kommentteja: