Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, tammikuuta 15, 2013

Suomen rehtorit valitsevat uuden puheenjohtajan

SUOMEN  peruskoulujen ja lukioiden rehtoreilla on oma yhdistys Sure-Fire. Yhdistys toimii varsin vireästi koko maassa. Sillä on oma  hyvin aktiivinen järjestösihteeri Toni Lehtinen,  nettisivut ja neljä kertaa vuodessa ilmestyvä paperinen Rexi-lehti. Jäseniä on yli 1200

SuRe toimii tiiviissä yhteistyössä OAJ:n  kanssa, joka vastaa myös rehtorien edunvalvonnasta. SuRella on vahvan asiantuntijaorganisaation maine, ja sen osaamista käytetään merkittävästi Suomen koululaitosta kehitettäessä.

LEGENDAARISEN  puheenjohtajan Antero Penttilän pitkän kauden jälkeen, puheenjohtajien kaudet ovat jääneet yhdeksi. Näin sekä Peter Johnssonin että  Ari Pokan osalta.

Puheenjohtaja 2013-14

SUREN uusi puheenjohtaja valitaan Educassa tammikuun lopulla. Ehdokkaita on kaksi: Turun suomalaisen yhteiskoulun lukion rehtori Riikka Lindroos  ja  espoolaisen Saarnilaakson koulun rehtori Jukka Kuittinen. Molemmat ovat tällä hetkellä varapuheenjohtajia. Vaalissa ääniä käyttävät alueyhdistysten puheenjohtajat.

Puheenjohtajan valinta on erittäin merkittävä asia. Olemme HeSeRen puheenjohtaja Heikki Hirvosen kanssa  taivuttaneet puheenjohtajaehdokas Jukka Kuittisen avaamaan vaaliblogin, jossa kollegoilla  on mahdollisuus tutustua häneen  ja hänen ajatuksiinsa Suren ja rehtorien työn kehittämisestä.

Blogin osoite on  http://jukkakuittinen.blogspot.fi

Jukka on luvannut päivittää blogia kahdesti viikossa. Ensimmäisessä kirjoituksessaan hän tuo terveisiä Opetushallituksen perusopetuksen ops-prosessin ohjausryhmän 7.1. pidetystä kokouksesta. Seuraava kirjoitus ilmestyy 16.1.

Edellisessä vaalissa Jukka hävisi Arille tasapeliin päättyneen vaalin puheenjohtajan äänellä. Pidetään peukkua, että nyt käy paremmin.

Ei kommentteja: