Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, syyskuuta 05, 2012

Touhua kolmessa roolissa

Hyviä juttuja taas luvassa.  Lehden saa liittymällä Luokanopettajaliiton
jäseneksi. Liiton sivut osoitteessa www.luokanopettajaliitto.fi
JOINAKIN päivinä saa touhuta useassa roolissa. Tänään (1)rexinä, (2) Miessakit ry:n hallituksen jäsenenä ja (3) Luokanopettaja-lehden päätoimittajana.

Martti rehtorina

KUN on pois koulusta esim. koulutuksen vuoksi,  saa  tunnetusti tehdä seuraavana päivänä kahden  päivän hommat. Email-laatikko täpötäynnä. Pöydällä ja Ikea-kassissa  2 m papereita. Deadlinet vilkkuvat. Vanhemmat ovat kiukkuisia, kun huomaavat, että avustajaresurssiamme on vähemmän kuin ennen, kun koululla ei ole terveydenhoitajaa, kun taksit eivät kulje. Virkamies kuuntelee ammatillisesti :-) Virkamies vastaa HBL:n toimittajien puheluihin Auroran koulun rakennushankkeesta lubenter-ruotsin taidoillaan ja häpeää, kun sanat eivät tule heti mieleen.  Ihmiset ovat kolhineet taas vähän toisaan, ja lohduttelua tarvitaan.

Martti miesaktivistina

JOSTAIN syytä  sain kutsun Miessakit ry:n hallitukseen. Tänään kokous osui sellaiseen päivään ja sellaiseen aikaan ( klo 16.30) että pääsin osallistumaan.  On se mielenkiintoista tarkastella sukupuolisenesitiivisyyttä tästä näkökulmasta. Pojista ja miehistä on täysi syy olla huolissaan.

Martti päätoimittajana

LUOKANOPETTAJA 3/2012 saa huomenna painoluvan lukuunottamatta Luokanopettajan päiväkirjan väriä. Muutoin lehti oli ihan ok.  Oikeastaan aikan ylpeänä selailin. Luokanopettajaliiton hallitus kokoontuu viikonvaihteessa Helsinkiin, ja kyllä  värikopioita kehtaa siellä näyttää.

IHAN hyvä  päivä. Nyt suunnittelemaan huomista virtuaaliseminaaria suomalaisesta peruskoulusta naamakirjassa.


Ei kommentteja: