Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, syyskuuta 04, 2012

Fronter tulee - olen valmis!

ILOISIA terveisiä Keski-ja Pohjois-Espoon rexeille Olarissa järjestetystä Fronter-koulutuksesta.

Kun sai aamupäivällä kiukutella
(1) siitä, että tämäkin tärkeä koulutus ajoitetaan koulun alkuun, ja
(2) koulujen laitetilanteesta (esim. Aurorassa  ATK-luokkaan 16 luokasta kukin pääsee keskimäärin tunniksi viikossa),
(3) ja vauhkota siitä, että ATK- hankinnat ovat jäissä, ja
(4) siitä  että edelleen nökötämme huonekalujen kokoisten koneiden äärellä erillisessä ATK-tilassa sen sijaan että ottaisimme loikan padeihin  omassa tutussa luokassa ja siitä  (5) että strategioita laaditaan sen varaan, että vanhemmat ostavat koululaisilleen älypuhelimet, niin  iltapäivällä  lounaan jälkeen pystyi jo keskittymän Fronteriin.

Moni asia on vielä vaiheessa, eivätkä kaikki ominaisuudet ja yhteydet vielä toimineet. Esim. iPhonella tai Padilla ei kyennyt luomaan linkkejä nettiin.  Tosi nastaa oli seurata, kuinka nuoremmat kollegat olivat intoa täynnä. Ja joku vanhempikin. Ja kouluttajat Christer, Jaakko ja Tuukka  olivat oikein ystävällisiä ja suvaitsevaisia ja päivän rakenne ilmava.  Kahvi oli hyvää, ja iltapäivän croisanteista valui suklaat housuille. Oma vika.

Iloisia uutisia: (1) Koulujen Fronter-opettajat ovat vain yhdyshenkilöitä. Osaamisen siirtäminen koulun muille opettajille ei ole heidän vastuullaan. (2) Koulukohtainen koulutus järjestetään juuri koulun ideoiden mukaan. Koulusihteeri kannattaa ottaa mukaan koulutuksiin. (3) Fronteriin voi näppärästi laittaa liitteitä. (4) Nyt opettajat pääsevät myös kotoa hallinnon verkkoon.

TÄSTÄ tulee ihan hyvä juttu. Fronterin huone-idea on hyvä, ja huoneet voi sisustaa tosi monipuolisilla työkaluilla. Pakettiin kuuluu Otavan materiaaleja.  Tarkkaan ei vielä nähnyt, mitä. Fronter-yhteysopettajien koulutuksessa rakennetaan koulujen virtuaalista opettajainhuonetta, ja koulun tason koulutuksissa oikeita oppimiskokonaisuuksia. Itse vakuutuin, että systeemi sopii tosi hyvin esim. kuudensien luokkien ussan opetukseen.  Olen valmis.

Ei kommentteja: