Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, syyskuuta 21, 2012

Onneksi on perjantai!

Kiireinen päivä harmaannuttaa. Pukisiko hiusten värjäys?
HUIKEA, huikea viikko takana. Täyteen ahdetusta syyskuusta vielä yksi viikko jäljellä. Sitten elämä voittaa.

Myös perjantai oli touhua täynnä. Maan erityis- opetuksen huippu- asiantuntija Timo Saloviita kunnioitti meitä käynnillään. Hän oli seuraamassa yhden luokan opetusta, ja opettajat saivat sellaista suitsutusta, että.

KLO 10 saapuivat kahdeksan tärkeää opettajavierasta Chilestä. Heidän vierailunsa liittyy OKL:n emeritus- professori Erkki Pehkosen kansainväliseen matematiikan opetuksen kehittämis-
hankkeeseen, jossa on mukana opettajia myös meidän  koulustamme.

Ryhmä oli vieraillut jo neljällä vantaalaiskoululla. Oli sovittu, että jokainen koulu esittelee hieman eri puolia suomalaisesta koulusta. Meidän vastuualueenamme oli  koulun vapaampi toiminta mm. kerhot. Sehän sopi.

MINÄ näytin 30 minuutissa noin 100 diaa. 2c-luokan espanjaa osaava tyttö lumosi vieraat. Osmon luokka demonstroi sitten, kuinka meillä matematiikkaa opiskellaan.

KAITSU oli keittiön porukoineen loihtinut kerta kaikkiaan upean riistalounaan. Maiskis, kuului vieraiden suusta. Ja lasten.

Siestalla Raija ja sirkuskerholaiset tekivät upeita temppuja. Ripa ja 6b:n tyttöjen bändi sulattivat ryhmän sydämet 60-luvun pop-klassikolla "Onely one". Hannu esitteli pikkuoppilaitten kanssa nikkarointia TN-luokassa.

Vierailun lopuksi opettajat saivat vielä haastatella suomalaisia kollegoita. Kuulimme kauniita kiitoksia tavastamme toimia, ja minä toivotin heidät tervetulleiksi ensi viikolla koulunkäyntiavustajiksi, jos myöhästyvät huomisaamun koneesta. Yhteistyö chileläisopettajien kanssa jatkuu. Joulukuussa kolme opettajaamme matkustaa vastavierailulle Atlantin taakse.

VIERAIDEN lähdettyä oli vielä jäljellä  päivän  helmi:  kaksi 6a+6b+6c yhteistä uskonnon projektituntia  teemana Mooses. Oppilaat olivat tehneet käsittämättömän upeita - jopa 3-uloitteisia  Mooseksen elämänkertakarttoja. Jaoimme toisillemme tietoa, ja lopuksi oli puolileikkimielinen oikein-väärin- tentti. Useimmilta se meni tosi hyvin.

Ei kommentteja: