Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, syyskuuta 11, 2012

Terveisiä Kotkasta!

Kotkan kuuluisa lyseo. Upea rakennus.
TAAS kotona. Kello on 21.47. Lähdin ajalemaan Kotkaa kohti klo 11.15, ja navigaattori- siunattu keksintö - vei perille  koululle vain muutaman minuutin ennustetun perilletuloajan jälkeen. Paluumatkakin taittui 1,5 tunnissa, mutta pakko myöntää, että pimeässä ajaminen ei ole kivaa.

KLO 14 alkoi luento tuon Kotkan alueen koulujen opettajille. Teemana oli "Minne menet peruskoulu"; Näkökulmana oli tulevaisuuden koulun eri vaihtoehdot, joita esittelin pitkälti Luokanopettajaliiton tulevaisuustyön pohjalta.  Paikalla oli satakunta opettajaa ja rehtoria. Aikaa oli varattu kaksi tuntia, ja se kului.

Päivällistauon jälkeen oli vuorossa paikallisen lehden haastattelu ja sitten toinen veto: alueen koulujen vanhemmille. Fokusoin tälle yleisölle teemaksi peruskoulun kansainväliset haasteet ja nimenomaan välittämisen kulttuurin perusteet. Koulujen rehtorit istuivat tämänkin kakun.  Erityisesti tässä jälkimmäisessä sessiossa syntyi sellaista aidon tuntuista vuorovaikutusta, jota luennoitsija kohtaa aika harvoin.

ETTÄ Kotka on kaunis kaupunki. Puistot merenrannoilla olivat uskomattoman upeita. Rakennuskanta hyvin hoidettua. Ikävää, että tämä merkittävä satamakaupunkin joutuu elämään niin kurjaa talousvaihetta. Kouluväki on työstään innostunutta, vaikka esim. sisäilmaongelmat ovat todella rajuja, ja kouluverkkoa saneerataan rajusti.  Oli ilo käydä kylässä, kiitos Juha yms.


Ei kommentteja: