Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, kesäkuuta 18, 2011

Uusi opetusministeri

HALLITUS on nimitetty ja salkut jaettu. Neljän vuoden jälkeen opetusministeriksi palaa demari, nyt 64-vuotias Jukka Gustafsson Tampereelta. Lehtitietojen mukaan ehkä kahdeksi vuodeksi.

En ole päässyt lukemaan hallitusohjelmaa, mutta OAJ:n tiedotteen perusteella uusi opetusministeri pannaan ajamaan ennen muuta leikkauksia. Edessä on lähes 300 miljoonan euron säästöt  vuosittai mm. ammattikorkeakoulutuksesta ja yliopistoista. Huh.

Hyvänä OAJ pitää sitä, että perusopetusta aiotaan jatkossakin kehittää mm. panostamalla ryhmäkokojen pienentämiseen, opintojen ohjaukseen ja koulujen kerhotoimintaan. Ryhmäkokojen sääntelyn tarve on päätetty selvittää. Varhaiskasvatus siirretään sosiaali- ja terveysministeriöstä opetus- ja kulttuuriministeriöön. Päivähoitolaki uudistetaan varhaiskasvatuslaiksi. Myönteistä on myös panostaminen opettajankoulutukseen. Myös opettajien täydennyskoulutukseen ja työolosuhteisiin kiinnitetään huomiota.

OAJ ei puutu lausunnossaan kuntien valtionavustusten leikkauksiin. Vaikka Espoolle sillä ei juurikaan ole merkitystä, monelle muulle kunnalle on.

Ei kommentteja: