Kirjoja

Kirjoja

torstaina, toukokuuta 05, 2011

Toimelias torstai

EKOAY:n puheenjohtaja Heli Siberg veti hyvähenkisen
päättäjäillan. 

EILINEN keskiviikko oli pitkästä aikaa perinteinen juoksupäivä. Töitä ja kokouksia ihan iltaan saakka.  Oppimiskeskuksemme oli järjestänyt Ryhmäintegraatiokoulutuksen, jossa kuultiin mm. Martinkallion koulun kokemuksia ensimmäisestä yläkouluvuodesta. Hyvä sessio, niin kuulin.

Kelpo-rehtorit

PKS-kelpokoulujen rehtorit kokoontuivat  Vaakunan yläkertaan (ei siis minnekään Torniin) vaihtamaan kokemuksia tähän astisesta.  Paikalla oli 60 % hieman yli 20:sta pilottikoulusta. Lounaan yhteydessä kuultiin  kolme ns. viiden minuutin alustusta ja käytiin niiden pohjalta keskustelua. Rehtorit olivat pääosin hyvin tyytyväisiä projektiin, ja vierailupäivät oli koettu kouluissa myönteisesti.  

Ensi lukuvuoteen kuuluu elokuinen luentopäivä, syksyn vierailupäivät ja joulun alla 7.-8.12 Kelpo-messut. Wanhassa Satamassa kuullaan luentoja ja  esitellään hyviä käytänteitä kahden päivän ajan. Espoolaisrexit kokoontuvat kesäkuussa suunnittelemaan toimintaa tarkemmin.

Pilottikoulujen opettajia oli kuultu, ja luvassa on myös suunnitteluaikaa, erityisesti mielenkiintoiselta kuulostaneisiin syventäviin vierailuihin.Päättäjätapaaminen

EKOAY oli kutsunut uusiin komeisiin tiloihinsa sekä sukon päälliköitä että tärkeitä poliittisia päättäjiä. Virkamiehiä edusti  opetustoimenjohtaja ja hallintopäällikkö. Poliitikoista paikalla olivat Marjo Matikka ja Jasminiitta Lumme.  Luottamuksellisissa keskusteluissa käsiteltiin rehtorijaoston taloustilannetta, kokonaisbudjettikyselyä, henkilökohtaisia lisiä, kokonaistyöaikaa ja mm. keinoja, joilla voitaisiin vahvistaa koulujen johtamista. Vieraiden kanssa maittavaa iltapalaa nautti kymmenkunta ay-aktiivia.

Ruusunen

Illalla ajoin siestalla kuvatut uudet Ruususen otokset iMovielle. Siunattu Sarpila näytti minulle kuinka käyttää bluescreen-ominaisuutta iMoviessa. Pakko vielä kokeilla.

Tästä päivästä

ENTÄ tämä torstai? Aamupäivä saattaa olla aika hektinen.  Kehittämiskeskustelut jatkuvat tahtiin 1/päivä. Maanantain ops-osuutta valmistellaan. Aluerexikokous ja rexi-info painavat päälle klo 12 alkaen. Jää taas johtoryhmä vähän "heitteille". (O)Saavat laittaa loppulukuvuoden kalenterin kuntoon ja kommentoida Kunta10- koontaani.

Ei kommentteja: