Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, toukokuuta 17, 2011

A Hard Day´s Night ja Ruusunen

Biisiä voi kuunnella linkistä
EILISTÄ työpäivää kuvaa tämän lastun otsikko vallan hyvin. Töitä riitti pitkälle iltaan saakka. Enkä ole ainoa.  Olen saanut - varmaankin siksi, että olen OAJ:n valtuutettu - yhteydenottoja useilta rehtoreilta huhti-toukokuussa päällekaatuvan työmäärän johdosta. Työpäivät venyvät heidän(kin) mukaansa 10-12 tuntiin päivässä, ja silti ei ehdi tehdä kaikkea. Puhuttamattakaan, että ehtisi tehdä kunnolla.

Myös Espoossa rehtorit ovat olleet huolissaan työmäärän kasvusta jo vuosia. Näiden vuosien aikana uusia tehtäviä on kuitenkin tullut runsaasti, eikä mistään vanhasta ole luovuttu.  Tuoreessa Opettaja-lehdessä on hieno artikkeli tästä teemasta. Siinä kuvataan Westendinpuiston rehtorin arkea. Jos koululaivan kippari uupuu, on karilleajo tosi lähellä, luki myös saamassani kirjeessä. Näin on. Ympäri Suomea tulee viestejä sairauslomalle jääneistä ja takaisin opettajaksi siirtyvistä rehtoreista.

OMAAN  maanantaihini kuului YT-istunnon vetäminen. Vastuullani oli myös päivän ops-osuus. Sitten  kehittämiskeskustelu. Sitten sähköpostin purkua. Laskuja maksuun. Koulunkäyntiavustajien sijaisten palkkojen kuittausta.  Mainoksia roskiin. Ostolappuun nimikirjoitus. Vastaus äidille, joka halusi tietää, onko koulussa homeongelma.  Ensi syksyn opettajatilanteen tarkastelua. Ensi lukuvuoden Kelpo-toiminnan punnintaa. Kerhotoimintaa koskevan kyselyn edelleenvälittäminen opettajille. Yhden huoltajan ohjaaminen lomakkeiden täyttämisessä. Viimeviikkoisen oppilaskahnauksen jälkiselvittelyä. Kevätjuhlapaikan (Tapiola-salin) tsekkaaminen paikan päällä.  Oppilashuollon lomakkeisiin liittyvän asian selvittelyä. Viimeiset still-kuvat  Ruususeen.  Huomiseen virastotapaamiseen valmistautuminen. Jonossa Ikea-kassissa olevan paperivuoren pilkkomista.... Kuten Opettaja-lehden jutussa todettiin: rehtorin työ silppuuntuu.

3.luokkalaisen pojan 
tekemä Ruusu-juliste
KOTITÖIKSI jäi Uma-opettajan  säveltämän kuoron ja bändin esittämän musiikin pudottaminen Ruusus-leffaan. Lyhyempi kevätjuhlassa esitettävä versio alkaa olla valmis, lopputekstejä on vielä hiottava ja ehkä kuvaan vielä  TN-luokassa pätkän, joka saa markkeerata rukkien polttamista.

Pidempää versiota on vielä työstettävä. "Bluescreen"-otoksien saumaaminen on tarkkaa työtä.

Mutta nyt aamutoimiin ja reippain mielin kohti uutta työpäivää.

Ei kommentteja: