Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, helmikuuta 27, 2011

Seuraavien viikkojen haasteita

Barcelonassa oli jo alkukevät. Pian täälläkin. Ja
viimeistään pääsiäisenä?
TALVILOMA on siis ihan kohta takana. On hyvä aika pitää tilannekatsaus. Mitä olemme alkukevään aikana Aurorassa hoitaneet kuntoon? Millaisia haasteita seuraavat viikot ennen pääsiäislomaa  tarjoavat?

Mitä olemme jo saaneet hoidettua?

Tammikuussa  koulu saatiin hyvällä mielellä käyntiin. Kerhot käynnistyivät  syksyn korkealla volyymilla. Avustajapalveluja  tsekattiin.

Tokaluokkalaisten huoltajat valitsivat lapsensa A1-kielen (meillä englanti). Uudet ekaluokkalaiset ilmoittautuivat netissä, mutta koulukohtaisesti heidät jaetaan vasta maalis-huhtikuun aikana lautakunnan kokouksen jälkeen.

Turvallisuus- ja hyvinvointiasioissa edettiin. Selkeytimme talvipihasäännöt. Toinenkin hätäensiapukoulutustilaisuus totetutettiin. Syyttäjältä tuli päätös olla syyttämättä rehtoria parin vuoden takaisesta opettajan loukkaantumisesta ns. turvaotetilanteessa.  Hankimme koulutusta vuorovaikutustaitoihin.

Koulumme jakoi osaamistaan. Vedimme ops-koulutusta ja järjestimme oppimiskeskuksena ja Kelpo-pilottina  vierailijoille mielenkiintoisia tutustumispäiviä. Virkahaastattelut on hoidettu, ja valintaesitys tehty.

Olemme jättäneet anomukset lisämäärärahasta sekä opetusryhmien pienentämiseen että kerhotoiminnan virkistämiseen tarkoitetussa haussa.  Niinikään olemme pyytäneet ottamaan huomioon avustajatilanteeseemme kohdistuvan muutospaineen.

Seuraavien viikkojen haasteita

ENERGIAA on nyt kerätty. Hyvä, sillä sitä tullaan tarvitsemaan. Mm. seuraavat haasteet odottavat ratkaisua:
 • Seuraavien viikkojen aikana opettajia on paljon pois. Opettajia (ja rehtoria) koulutetaan; osa on pois muista syistä. Sijaisia siis tarvitaan. Eräiden opettajien poissaololla voi olla isojakin vaikutuksia kevään ohjelmaan, mm. Ruusus-elokuvan tekoon. Voimme joutua pohtimaan esim. kevätjuhla-asian kokonaan uudelleen.  OHR toimii sekin osittain vajaamiehityksellä seuraavat viikot.
 • Rehtorin vetämät kehittämiskeskustelut alkavat maaliskuussa. Keskustelut pyritään käymään työajalla mm. siestalla. Ensimmäiseksi vuorossa ovat opettajat, sitten huhtikuussa koulunkäyntiavustajat.  Lomake jaetaan (uudelleen) lokeroihin. 
 • Viikon 10 tiistaina on vuorossa toinen ops-koulutus, johon osallistuu koulultamme väkeä ainakin Kia, Johanna ja Martti, toivottavasti myös Sirpa, Raija ja Riina.  Sen jälkeen aloitamme ops-työn. Koulukohtainen opstyö on suunniteltava, jaettava, keskustelut käytävä ja vanha ja uusi osuus opsia siirrettävä Wilmaan. Tämä on kevään THE JUTTU. Työryhmällä Johanna, Kia, Martti, Raija, Riina ja Sirpa riittää hommia. 
 • Maaliskuun loppuun mennessä  toteutetaan 2.- ja 4.-luokilla  Allu-testit. 4.-luokilla on lisäksi matematiikan kansainvälinen TIMS-testi viikolla 13. Viikolla 11 alkavat kuudesluokkalaisten tutustumiset yläkouluihin. 
 • 24.3. on Espoon uintikisat. Koulujen salibändykisat ajoittuvat maalis-huhtikuulle.
 • Erityisiä tapahtumia tässä jaksossa on muutama: (1) ma 28.2. on Kalevalan päivänavaus, (2) Viikolla 10 meillä on jäähallivuoroja (3) Saman viikon lauantaina 12.3 järjestetään  perinteinen Auroran päivän tempaus jo 22. kerran. (4) ke 23.3. järjestämme Rock-konsertin ja (5) Ennen pääsiäislomaa on vielä Via Dolorosa.  
 • Tehostamme eräiden luokkien luokantason (jo) tehostetun tuen tukitoimia lähiviikkojen aikana.
 • Oppilasparlamentti kokoontuu maaliskuussa päättäämään Koti ja Koulu ry:n myöntämän määrärahan käytöstä. Huhtikuussa parlamentti järjestää oppilaille varjoeduskuntavaalit.
 • Huhtikuun lopulla päätetään, montako ekaluokkaa meille tulee. 
 • Koulutarvikkeiden tilausten dl on 15.4. Huhti/toukokuun  taitteessa  tehdään sitten  oppikirjojen täydennystilaukset. Luokanopettajien on  hyvä jo nyt alkaa tsekata kierrätettävien kirjojen kuntoa. 
 • Ennen kirjatilauksia nykyisten kolmasluokkalaisten huoltajat päättävät, aloittaako heidän lapsensa neljännellä luokalla vapaaehtoisen ruotsin opiskelun. 
 • Huhtikuun aikana 5.-luokkalaisten huoltajat valitsevat lapsilleen käsityö-oppiaineen "pääaineen": luokille 6.-9, joko tekninen tai tekstiilityö.
 • Niinikään maaliskuussa  odotamme Kunta10-tuloksia. Ne käydään läpi, ja tartumme uudestaan työhyvinvointiasioihin. Riskianalyysi on päivitettävä maaliskuun aikana.
 • Johtokunta kokoontuu maaliskuun aikana. Päivä on vielä puheenjohtajan kanssa sopimatta.
 • Espoon koulujen yhteisen Veso: Huhti-Messut Ruusutorpan koululla pidetään  lauantaina  9.4.  Auroralla on siellä oma workshop 9-12 ja 12-15. Sen teemana on koko koulun näytelmät.
 • 11.4.- 31-5. saamme kaksi lähihoitajaharjoittelijaa oppimaan työssä. 
 • Pääsiäisloma on  pe 22.4- ma 25.4 (juuri ennen vappuviikonloppua). Sinne on opettajilla 40,5 työpäivää :-)

Ei kommentteja: