Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, toukokuuta 17, 2008

Luokanopettajaliiton hallituksen kokous

Luokanopettajaliiton hallitus kokousti viikonlopun 16.5.- 17.5. Helsingissä Hotelli Parkissa. Varsinaiset kokousasiat käytiin läpi perjantai-iltana napakasti puheenjohtaja Matti Sippolan johdolla. Osa väestä tuli kokoukseen suoraan OAJ:n kesävaltuustosta, ja mukavaa kerrottavaa riitti. Luokanopettajat onnistuvat varsin hyvin johtopaikkojen jaossa seuraavalle kaksivuotiskaudella. Myös liiton tavoitteet POEssa olivat menneet läpi. Saimme menetetyn paikan takaisin ja varapuheenjohtajan nuijan. Hienoa!

Espoolainen Heli Siberg tosi syrjäytettin OAJ:n hallituspaikkoja jaettaesa No, me espoolaiset saimme taas hyvän syyn olla vihaisia.

UUDESSA LO-HALLITUKSESSA on paljon kokemuksta ja myös uusia tuoreita tuulia. Hienoa on, että kokouksiin osallistuu elävä nuori: Iina Myllymäki SOOL:n edustajana.

Taloustilanne oli about hallinnassa. Akavatalon saneerauksesta on tulossa isot laskut. Nyt toimisto kannattaisi siirtää muualle. Päiväkirjaa on myyty hienosti. Syksyn Luokanopettaja-lehden sivumääräksi sovittiin tässä rahatilanteessa 28. Keskustelua käytiin siitä, pitäisikö kaikista jutuista maksaa kirjoituspalkkio, ja kuinka korkea se esim. hallituksen jäsenten osalta voisi olla. Ongelmana vain on, että ylimääräistä rahaa ei ole.

Jäsentilanteessa ei vielä liikaa valoa näy. Vuodesta 2003 jäsenmäärä on pudonnut sadalla vuodessa. Hallitus päätti erityisesti satsata opettajiksi opiskeleviin. Elo-syyskuun taitteessa järjestetään piiriseminaari Keuruulla.

LAUANTAIpäivän osalta ohjelmassa luki "Kokouksen päätyttyä hallitus pohtii Liiton koulutuspoliittisen ohjelman päivittämistä Martti Hellströmin johdolla." Demosimme kolme tuntia skenarioiden avulla maailman mullistuksia vuoteen 2028. Porukka teki mielenkiintoisia havaintoja! Työtä jatkettaneen Keuruulla.

Ei kommentteja: