Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, toukokuuta 27, 2008

Johtokunnan kevään kokous

KUVA: Ripan johdolla toteutettiin perinteinen bändin Hyde Park koulun pihalla. Opebändi toimi lämppärinä.

ESPOO on budjetoinut koulujen johtokunnille rahat kolmeen kokoukseen vuodessa. Auroran koulun johtokunta kokontui eilen maanantaina vuoden toiseen kokoukseen. Opettajia edusti Sarpilan Jukka, ja muuta henkilökuntaa Liljan Pirjo. Auroran johtoryhmä piti iltapäivällä kesäseminaarinsa, jossa käytiin kokousasioita läpi.

KEVÄÄN kokouksessa on tapana arvioida mennyt lukuvuosi ja hahmotella sen pohjalta alustavasti seuraavaa. Kävimme mennyttä läpi dia- ja powerpointsarjojen avulla. Erityisesti muistelimme joulun juhlia ja Hölmöläistapahtumaa. Toimintasuunnitelma (budjetti), opetussuunnitelma ja lukuvuosisuunnitelma olivat toteutuneet hyvin. Rahatilanteemme on mainio. Edellisen kokouksen päätösten toimeepano on edennyt. Teknisen lautakunnan liikenneturvallisuusratkaisuista ei kuitenkaan ole kuulunut mitään.

Johtokunnalle selvitettiin henkilöstötilannetta. Puhuimme myös koulurakennuksen kunnosta. Ideoimme ensi lukuvuodeksi mm. koko perheen liikuntatapahtumaa. Ensi joulukuussa kaikki luokat saavat taas välitodostukset.

JOHTOKUNTA käsitteli myös ensi lukuvuoden työ- ja loma-aikoja. Johtokunta päätti anoa hallintopäälliköltä lupaa kahteen koulun omaan lauantaityöpäivään. (1) Perinteisesti meillä on toteutettu ns. Auroran päivän tapahtuma koulupäivänä. Ensi keväänä se osuisi lauantaiksi 7.3. 2009. Tämän päivän merkitys on entisestään kasvanut uusien rahankeruuohjeiden jälkeen. (2) Kahtena edellisenä lukuvuonna koulu on saanut poikkeuksellisesti luvan pitää myös toisen lauantaityöpäivän. Jouluna 2006 esitimme neljä kertaa Aristokatit-musikaalin. Jouluna 2007 Aurora juhli 50. toimintavuottaan. Toteutimme lauantaina 15.12 Kuusijuhlan vm. 1957. Johtokunta ehdottaa, että jouluna 2008 joulujuhla (koko koulun näytelmä: Enid Blytonin "Viisikko") pidettäisiin lauantaina 13.12. 2008.

Vuosien varrelta vanhemmilta saadun palautteen perusteella vastaavat vapaapäivät on pyritty sijoittamaan lomien yhteyteen. Useina vuosina lomapäivä on liitetty pääsiäislomaan. Kahtena viime syksynä lomapäivät sijoitettiin syysloman yhteyteen, ja henkilökunta toivoo edelleen samaa: lomat voisi sijoittaa tiistaille 14.10 ja keskiviikolle 15.10.2008.

NÄIN Auroran koululle tulisi neljän päivän syysloma. Koska Auroran koulu pilotoi ns. turvallista iltapäivää, koulu pystyy järjestämään lapsille, joiden huoltajilla on vaikeuksia järjestää valvontaa lapsilleen, ohjelmaa koululla yhteistyössä Koti & Koulu ry:n kanssa. Johtokunnan mielestä tällainen järjestely olisi kokeilemisen arvoinen.

Eräänä perinteisenä kodin ja koulun yhteistyömuotona meillä on ollut elo-syyskuun taitteessa pidettävä Aurora-seminaari. Seminaarissa ovat koulun henkilökunta, johtokunta ja Koti & Koulu ry. ideoineet yhdessä alkaneen lukuvuoden toimintaa. Ensimmäinen Aurora-seminaari pidettiin syksyllä 1990 Villa Elfvikissä. Seminaarinauha on katkennut vain kerran syksyllä 1995, kun valittu ajankohta olisi sopinut vain muutamalle vanhemmalle. Johtokunta päättik järjestää seminaarin maanantaina 1.9.2008. Yhtenä teemana on mm. lomatoiminta.

VUODEN kolmas ja tämän johtokunnan ilmeisesti viimeinen kokous pidetään 29.9. 08. Lokakuussa on sitten kunnallisvaalit. Marraskuussa vanhemmat ja henkilökunta pitävät kokoukset, joissa he asettavat omat ehdokkaansa uuteen johtokuntaan. Johtokuntien kokoonpanon päättää sitten helmi-maaliskuussa suomenkielinen (uusi) opetuslautakunta.

Ei kommentteja: