Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, maaliskuuta 26, 2007

Sunny Afternoon


KUVA:50-vuotias Auroran päärakennus kylpi iltapäivän auringossa.

TAPAAN tehdä aamulla töitä kotona niin, että ehdin klo 9.45 välitunnille koululle. Aamuhetki on kullan kallis. Silloin on aikaa ajatella. Koulupäivät ovat usein hektisiä- mutta tänään oli toisin. Ihmiset olivat iloisia. Työ sujui. Minulla on maanantaisin vain yksi tunti, sixmixin matikkaa. Sain taas ohjata kolmea tyttöä "retriitissä" tällä kertaa geometrian salaisuuksiin.

ILTAPÄIVÄLLÄ tein oppilaan pedagogista ajattelua koskevaan tutimushankkeeseen kuuluvat haastattelut SixMixin opettajille Jukalle ja Ripalle. Tarkoitus on sanallistaa herrojen metodiikkaa. Haastatteluraportit ovat nyt heillä luettavina. Seuraavassa vaiheessa haastattelun nippua oppilaita, ja katsotaan, miten he tämän uudentyyppisen suurluokka-pariopettaja-projektipainotteisuuden kokevat. Lopuksi on tarkoitus koota vielä kokemuksia vanhemmilta ja muilta opettajilta.

VASTASIN myös myönteisesti italialaisen koulun Comenius-kosintaan. Heillä oli meille sopiva teema (syrjäytyminen). Täytinn koulun lomakkeen. Hakemukset on palautettava 30.3. mennessä, joten pian nähdään onnistuuko yhteinen hakeminen.

SIIS kaikkiaan kiva päivä. Uotilan Julia on muuten uskomattoman hauska tarinanheittäjä,



PS. Lastun nimi on lainattu Kinksien kuuluisalta POP-klassikolta.

Ei kommentteja: