OPETTAJAT ovat perinteisesti olleet aktiivista väkeä. Uudessa eduskunnassa on Opetusalan ammattijärjestön tietojen mukaan 29 opettajataustaista ja 17 järjestöön kuuluvaa opettajaa. Se on kohtuullisen paljon, kun järjestön jäsenmäärä on noin 100 000. Helsingistä ja Etelä-Savosta valittiin historianopettaja, Uudeltamaalta kieltenopettaja ja alakoulun rehtori, Satakunnasta oppilaanohjaaja, Kymestä erityisopettaja, Hämeestä kaksi luokanopettajaa , Pirkanmaalta kaksi aikuiskouluttajaa, Pohjois-Karjalasta alakoulun rehtori, Vaasasta luokanopettaja ja aikuiskouluttaja, Keski-Suomesta erityisluokanopettaja, Oulusta peräti kolme: luokanopettaja, erityisopettaja ja ammattiopettaja. Opettajakansanedustajista neljä on miehiä, loput 13 naisia.
ALAKOULUJEN asiantuntijoina voi pitää ainakin seuraavia uusia kansanedustajia: luokanopettaja Timo Heinonen, Kirsi Ojansuu, Jutta Urpilainen ja Mirja Vehkaperä, erityisluokanopettaja Tuula Peltonen, erityisopettajat Sari Palm ja Inkeri Kerola, ja rehtorit Pekka Ravi ja Raija Vahasalo.
ENITEN (6) OPETTAJA-KANSANEDUSTAJIA saatiin Kokoomuksen riveistä. SDP:stä opettajia meni läpi 5, Kristillisdemokraateista ja Kepusta kummastakin kaksi, Vihreistä ja Vasemmistoliitosta kummastakin 1.
ESPOOSTA oli viisi opettajaa ehdolla; Kepussa Heli Siberg (486 ääntä), Vasemmistoliitossa Jukka Karhula (341 ääntä), SDP:stä Markku Sistonen (2159 ääntä) sekä Kokoomuksesta Hanna-Leena Hemming (4181 ääntä) ja Jarmo Jääskeläinen (718 ääntä) . Heistä Hanna-Leena Hemming keräsi riittävästi ääniä. Hän on kieltenopettaja aikuiskoulutuksen puolelta. Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön palveluksessa on noin 2000 opettaja, joten tässä mielessä espoolaisopettajien osalta ei kai voi puhua aliedustuksesta.
MUIDEN KUIN OPETUSALAN edustajia Espoosta meni eduskuntaan useita, ja monet heistä suhtautuvat hyvin myönteisesti kouluasioihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti