Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, maaliskuuta 17, 2007

Eheytetty koulupäivä kiinnostaa



KUVA: Paikallislehti Vartti kertoi Aurorassa alkasvasta kokeilusta.

HUOMENNA on vaalit. Kouluihmiset- ja kai se on sanottava ääneen, että myös OAJ- ovat epäonnistuneet yrityksessä nostaa kouluasiat vaalikeskustelujen yhdeksi teemaksi. Kolmen suuren puolueen puheenjohtajista Heinäluoma on muistanut mainita koulun yhtenä kohteena, joka tarvitsee rahaa. Ja olen ollut kuulevinani, että Katainen olisi puhunut opettajista. Yksimieleisesti seisotaan sen takana, että koulun on oltava ilmainen. Mutta nyt on vanhusten aika. Uusia avauksia koulutuspolitiikkaan ei tehty.

VAALIKONEITA en jaksanut käyttää. Olen kuullut, että joissain niistä on yhtenä kysymyksenä ollut tasokurssien palauttaminen kouluun.

OLEN hyvin yllättynyt, että eheytetystä koulupäivästä ei keskusteltu. Siksi paljon väärinkäsityksiä ja isojakin tunteita teemaan liittyy. Harmi. Seuraava totuuden hetki on hallitusohjelma. Minulle on syntynyt tunne, että eheytetyn koulupäivän suuntaan tullaan etenemään, mutta ilmeisesti varsin rauhallisella tahdilla. Veikkaan, että valtionapua tullaan myöntämään vapaaehtoislle kunnille ehkä jo ensi syksyksi myös 3-6-luokkalaisten iltapäivätoiminnan järjestämiseen. Nythän rahaa saadaan vain 1-2-luokkalaisten ja erityisoppilaiden palveluihin.

AURORAN kokeiluhankkeen suunnittelu etenee täyttä päätä. Valmisteluryhmä on tehnyt lääninhallitukselle määrärahahakemuksen yli 10 ilmaiskerhon järjestämiseen. Toivotaan, että hankkeen arvo tunnustetaan. Joka tapauksessa ensi syksynä tullee olemaan tarjolla useita maksullisia kerhoja. Viimeksi neuvottelin yhteistyöstä kanteleen soittoa aivan uudella tavalla opettavan yrityksen kanssa.


ESITTELEN hanketta oman koulumme Koti & Koulu-yhdistykselle keskiviikkona 28.3. klo 18.30. Infoon ovat tervetulleita toki kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Ei kommentteja: