Kirjoja

Kirjoja
Kirjoja

keskiviikkona, toukokuuta 22, 2024

Kouluvaarin terveisiä tiistailta 21.5.

 















 N iin kaunis kevätkoulupäivä. Paikalla Aurorassa kolme kouluvaaria ja 3N-luokassa oma ope ja yhtä vaille kaikki oppilaat. 



 



Päivä alkoi kello 9. Ohjelma läpi. Kaikki paikalla? Yksi puuttui. Muistutus: Keskiviikkona erilainen päivä; luvassa on lasten toivomaa ohjelmaa. Kouluun tullaan jo tuntia aikaisemmin. Ja päästään myös aikaisemmin kotiin.

Sitten hommiin. Luetun ymmärtämis-tehtäviä. Marjo-ohjaaja auttoi ja kouluvaarikin. Värikynätkin tuli teräväksi. Luokkaan haettiin chrome-bookit, ja kyllä innostus nousi pilviin. Nopeasti osasivat kirjautua sisään.


Hapelle pihalle vartiksi. Niin kaunis ilma, että.


Osa oppilaista lähti opiskelemaan kiinaa. Lopuilla alkoi englannin tunti. Täma ikäluokka opiskelee vierasta kieltä jo kolmatta vuotta. Kuunneltiin eMateriaalista englanniksi lapsiesiintyjien spiikkaamaa kertomusta vahakabinetista ja tehtiin siihen liittyviä hauskoja, motivoivia tehtäviä kirjaan. Open lisäksi nyt 2 aikuista jelppimässä. 

En ihan ymmärrä lehdissä esitettyä kritiikkiä nykyoppikirjojen huonosta tasosta. Minusta ainakin tällä luokalla käytetty materiaali on tosi laadukasta; samoista kappaleista on vaativuudeltaan eritasoisia versioita ja oppimista tuetaan niin visuaalisesti kuin auditiivisestikin. 
 

Lounaaksi oli  tarjolla 3 eri vaihto-ehtoa: jauheliha-, papu- ja porkkanakeittoa. Jauheliha oli suosituin. Papukeitto maistui kouluvaarille. Sitten luokkaan katsomaan lastenvideota.

Ja nyt matematiikan maailmaan. Monipuolisen oppimateriaalin avulla sukellettiin desimaalilukuihin ja opittiin yhdistämään ne oikeisiin murtolukuihin. Hyvin opittiin. Ja ehdittiin treenata myös chromeilla.


Siestalla kaikki olivat ulkona. Ilma oli lämmennyt ihan ihanaksi.  Auto piti käydä siirtämässä, ja kouluvaari jäi ulos katsomaan oppilaiden perään. 
 
 Tänään treenattiin toisen kerran pesäpalloilijan taitoja: pallon heittoa ja kiinniottoa. Kouluvaari kierteli hiekkakenttää kannustamassa. Kaikki pääsivät myös harjoittelemaan lyömistä. Ja moni myös osui. 
Kivaa, että tätä suomalaista kansallispeliä pidetään hengissä, riemuitsi vanha TMP:ssä lajia pikkujuniorina harrastanut.

Kello kävi  ja luokkaan. Kamat reppuun. Kerrattiin huomisen poikkeusohjelma ja torstaille tulleet läksyt. Sitten oppilailla alkoi käsityötunnit. Puolella pehmeitä materiaaleja, puolella kovempia (eli vanhanaikaisesti tekstiilityötä - ja teknistä työtä). Ja opettajalla isommille oppilaille valinnaisaineopetus. 

Kouluvaari haki autonsa ja ajeli hyvillä mielin kotiin.


Kiitoksia taas auroralaisille ja 3N-luokalle mukavas-ta koulupäivästä.  Nähdään vielä ensi viikolla. Sitten alkaakin kouluväen kesäloma.

  

Ei kommentteja: