Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, toukokuuta 06, 2024

Kouluvaarin terveisiä 6.5.

 




















 K eväinen päivä koulussa. Lauantaina oli ollut huikea kevätjuhla. Aidosti koko koulun näytelmä. Ilo ja ylpeys paistoi taukotuvassa.  Ja täydestä syystä.


 



Perinteiseen tapaan orientointia ohjelmaan. Tähän päivään  ja myös seuraaviin viikkoihin. Luvassa on vielä paljon tosi kivaa ja tärkeää.  Ensi viikolla on kaksi retkipäivää: Laaksolahteen sukeltamaan liikunnan lajeihin. Viime vuonna saatiin opetella mm. miekkailua. Ja sitten retki teatterimuseoon. Oppilaat otettiin suunnitteluun mukaan. Luvassa on oppilaiden toive-päivä toiseksi viimeisellä viikolla. Juuri näin. Niin luokkahenki  senkin kohenee.


Hapetusta  klo 9.45-10.  


Viime viikolla opetimme koulunkäynninohjaaja Marjon kanssa nuottikirjoitusta. Ei  mennyt ihan perille. Vika oli minun. Nyt sävelien nimiä ja paikkaa

nuottiviivastolla opeteltiin 1970-luvulla muodissa olleen INON muunnelmalla. Pänttää. Ja tsekkaa, osaatko. Pänttää uudelleen ja kokeile vähän vaikeammalla tehtävämonisteella. Sujui huomattavasti paremmin.

Lounaaksi oli kanarisottoa. Sitten kouluvaari lähti vahtimaan oppilaita omaan luokkaan. Ihana tauko.


Suomen tunnilla kuunneltiin älytaululta tubetuksest. Ja sanelukirjoitettiin.


Siestalla kaikki olivat ulkona. Kirjastossa oli tosi hiljaista. Paikalla oli kaksi kutosluokkalaista kirjastoapulaista ottamassa vastaan palautuksia ja kuittaamassa lainoja. Todella upeaa työharjoittelua.. 

Tuttuun tapaan kouluvaari siirsi autonsa koulun parkille ja jäi ulos valvomaan oppilaita, koska siestan jälkeen oli liikan tunti.
 
 Nyt mentiin omaan metsään. Onpa siellä hakattu puita. Kuulema jokin tauti. Maassa olevilla puunrungoilla harjoiteltiin omanlaista parkouria. Niin kiva fiilis.

Evästauko ja sitten Iltapäiväryhmä jatkoi  geometrian opiskelua.Teemana oli monikulmioiden piirin laskeminen.  Hyvin meni, mutta vaari sai myös auttaa.


Kiitoksia taas Auroralaisille ja 3N-luokalle mukavas-ta koulupäivästä.  Nähdään taas ensi viikolla. Silloin jopa kaksi kertaa. 

  

Ei kommentteja: