Kirjoja

Kirjoja
Kirjoja

keskiviikkona, toukokuuta 22, 2024

Kasvun ja oppimisen lautakunnan kokous tänään

 















Päivitetty kokouksen jälkeen päätöksillä. Demareista paikalla Heini ja Martti


Kasvun ja oppimisen lautakunnalla oli tänään keskiviikkona lähikokous.  


Kristillinen koulu on anonut lisätukea 125 000 €. Pohjaesitys on, että avustus myönnetään, koska oppilasmäärä on kasvanut, mutta se edellyttää, että valtuusto myön-tää tähän erillisen määrärahan. Ei ole perusteltua siirtää avustusta muista  opetustoimen määrä-rahoista.

PÄÄTÖS esityksen mukaan.

Iivisniemen koulua ja Kaitaan koulua ehdotetaan yhdistettäväksi yhtenäiseksi peruskouluksi. Nimeksi tulisi Kaitaan koulu. Molempien koulujen johtokunnat ja henkilökunnat kannattavat yhdistämistä Mikään taho, jolta lausuntoa on pyydetty, ei ole vastustanut yhdistämistä.

PÄÄTÖS esityksen mukaan.

Lautakunnalle tuodaan tiedoksi kotolan kolmen tulosyksikön osavuosikatsaukset. Budjetit ylittyvät.

PÄÄTÖS: Merkittiin tiedoksi sen hyvät että huonot uutiset. Varhaiskasvatuksessa vakava pula tiloista ja pätevästä henkilökunnasta. Tilavuokrat nousevat koko ajan. 

Listan lopulla oli  vielä virkahenkilöiden tekemien päätösten hyväksymistä, lausunto virkavalituksesta ja Vanttilan koulun johtokunnan täydentäminen.

Lautakunnan jäsenille on tullut kirjeitä vanhemmilta, jotka ovat tyytymättömiä siihen, etteivät heidän lapsensa ole päässeet Pohjois-Tapiolan koulun ekaluokalle. Voi olla, että asiasta puhutaan. 

Puhuttiin. Virhahenkilöt suosittelivat hakemaan toissijaista koulupaikkaa. 

Ja kaupunginhallituksen tekemästä päätöksestä jatkaa opetusta Lahnuksen koulussa.

Mainittiin.

Listan ulkopuolella tehtiin yksimielisesti selvityspyyntö kustannusvaikutuksista toisen asteen koulutuksen maksuttomuuden rajaamisesta 18 ikävuoteen. 
Lautakunta piti tärkeänä, että linjaus toisen asteen maksuttomuudesta tulee säilyttää nykyisellä rajauksella. Jotta valtio ei ohjaisi lisärasitteita jo muutoinkin resurssipulassa painiville kunnille, olisi tärkeää arvioida maksuttomuuden rajaamista 18-vuoteen uudelleen.

Koko esityslista päätösesityksineen löytyy linkistä:

https://espoo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=20241201


Ei kommentteja: