Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, marraskuuta 25, 2020

Hieno päivä tänään! Ja silti shame on U

HIENO päivä tänään. Leikin didaktiikan lehtoria, ja sain etäohjata kahta taitavaa luokanopettajaopiskelijaparia  heille tärkeässä maisteriharjoittelussa; Toista etänää  eräässä helsinkiläiskoulussa ja toista ns. paperi- eli mielikuvitusharjoittelussa. 

TOINEN päivän työteema liityi tilaustyöhön Omnian kroniikasta. Meillä on seuraava tapaaminen huomenna, ja lähetin - sanon sen itse -ihan kunnianhimoisen työaineiston selattavaksi. Päivän huippujuttu:  Löysin Google Formsin, jolla voi tehdä maksutta sähköisiä kyselyitä. Se ratkaissee  korona-epidemiaan liittyviä haastatteluongelmia.

KOLMAS tämän päivän työilonaihe liittyi huomiseen Espoon perinneseuran "webinariin. Tsekkasimme  Esko Uotilan kanssa teknikan, jolla saamme videot toimimaan,.

JA KRUUNUKSI saimme valmiiksi Länsiväylään ensi lauantaiksi tulevan demarimainoksen ja pohjat lauantaiaamun ilmestyvän demarien valtuustoryhmän nettilehden Valdemarin vuoden neljännen nron  jutuista.

OK. Päivään mahtui myös ikäviä pikku juttuja. Törmäsi  twitterissa vuosia vanhaan  -laittomasti? - jatkolähetettyyn videopätkään, jossa puolustan maahanmuuttajia.  Parran pituuden perusteella käytin puheenvuoron useita vuosia sitten. Seison edelleen sen takana. 

SOME on huikea, myönteinen väline. Nekin joilla ei ole valtaa tai rahaa, saavat mielipiteensä esiin. Usein hyvät tavat unohtuvat. Ja sekin tosiasia, että jos julkisella foorumilla solvaa toista ihmistä, saattaa syyllistyä kunniaa loukkaavaan tekoon, josta tulee juristisia seurauksia. Laitoin tästä ystävällisen, yksityisen  viestin klipsiä jakaneelle nuorelle. Nuoret ovat nuoria.

Kokonaan toinen juttu on Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo, joka on clispsin alkuperäinen lähettäjä. Hänelle on turha nostaa journalismin eettisiä periaatteita esiin. Ymmärtääkseni hän ei ylety niihin. 

HIENO päivä, toivottavasti teilläkin.

Ei kommentteja: